one out of six

Er wordt momenteel niet alleen gekweekt en geselecteerd. Ver van al die menselijke inspanningen, vertrouwen de Japanse kwekers vooral op de natuur en haar inspanningen. In de bergen en dalen groeien de uitgezette Koi onder invloed van het gunstige klimaat en hun ruime eenkamerappartement. Takamitsu Sekiguchi, befaamd om zijn showa en pearl ginrin, zond KoiQuestion een zestal foto’s van evenzoveel Koi die zij dit jaar als tosai hebben uitgezet in de mudpound

 

Het een van de grootste vreugdes van de kweker zijn kroost terug te zien na een zomer van hard werken en vooral ook heel geduldig zijn. Maar voor het zover is moet er gegroeid worden; het doel van het plaatsen van de Koi in de mudpound. Wanneer dit gepaard gaat met een verder ontluikende schoonheid en kwaliteitsbehoud van het zwemmend juweel,  zal de kweker meer dan tevreden zijn. De potentie hiertoe hebben de volgende zes showa, die Takamitsu Sekiguchi mij persoonlijk stuurde zeker. De Sekiguchi Koi Farm heeft een eigen bloedlijn met haar eigen karakteristieken. Onderstaande Sekiguchi’s Six doen hun rondes nu reeds een maand in de moddervijvers van de broers. Samen met de kweker zullen we trachten deze vissen terug te vinden in november in hun ontwikkeling met jullie te delen;

Showa met reeds een goede menware. Het nog door te komen sumi (zwart) zal het gebrek aan hi (rood) in deze zone compenseren en zorgen voor een evenwichtig patroon.

Deze driekleur draagt de kenmerkende diepe kleuren van een Sekiguchi Showa alsmede een krachtige bouw.

Toverbal in het verschiet. Wat gaat het sumi doen en hoe gaat dat er uitzien op het hoofd? Het hoofd is vergeleken met de anderen iets smaller, maar wordt ook bepaald door de reeds brede schouders.

Met een wel heel krachtige bouw, ziet het er uit dat dit een bodybuilder wordt. Je zou bijna vergeten met een tosai van doen te hebben. Het is typisch voor een Sekiguchi Showa dat het sumi (zwart) op het shiroji (witte huid) pas later tot ontwikkeling komt.

De Typisch dieprode kleur en opkomend motoguru. Prachtig verdeeld potentieel sumi (Aoji). Mooie lengtebouw zonder zwakheden met bijbehorend hoofd.

Ook zonder het sumi zou deze showa doorgaan voor een mooie Kohaku. Wanneer de Koi groter groeit verwacht men dat de witte gedeelten breder op zullen trekken vanuit de buik.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  1. Ligt het aan mijn of zijn er geen Belgische dealers meer die nog Sekiguchi koi verkopen ? 🙁

  2. Ik heb hier in Spanje nog 15 vissen van dezelfde kweek, zijn nu tussen de 30-35 cm. wannneer er nog aanwezig zijn in november zal ik een aantal foto’s plaatsen van de ontwikkeling

    groeten uit Spanje

    Harold Wijts

  3. Prachtige showa’s , geef ze de tijd en je zal zien . Ik heb er ene gekocht vorig jaar en ben er zeer tevreden van .Het zal niet aan de vissen liggen maar de naam Sekiguchi klinkt niet zoals ………., vandaar dat de verkoop misschien minder is.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App