Everyone is involved during the senbetsu

De tijd vliegt echt als je het naar je zin hebt, zo hebben we in twee dagen tijd de senbetsu (selectie) van mijn vissen gedaan. 210.000 Showa jongbroed gingen door de handen van enkel vier personen, wat uiteindelijk een aantal van 16.236 Tategoi opleverde. Enkel een percentage van 7.73% van de Koi fry welke is uitgezet in de vijvers is door de 1e selectieronde heengekomen. In deze blog laat ik jullie wat meer zien over de kunst van de senbetsu van Koi. Probeer extra te letten op de snelheid van de selectie en dan vooral het verschil tussen de ervaren werknemers en de beginners (je zult vanzelf het verschil zien in de video).

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Hallo Bram,

    De snelheid van selectie is makkelijk te zien maar wat in het netje blijft is dat wat overblijft en door gaat of is dat lagere kwaliteit???

    Grt Richard.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App