Old but not tired...

Nu we de mogelijkheid hebben om bij Dainichi in de keuken te kijken door de ervaringen van Bram, is het ook leuk eens te vergelijken hoe het er aan toe gaat op een andere Koi farm. Een minstens zo vooraanstaand kweker is de Isa Koi Farm, vooral geroemd om hun showa. De manier van kweken ziet er weer net iets anders uit dan bij de gebroeders Mano, maar niet met een minder resultaat…

 

Chokan Sho is the oldest and most important Oyagoi at Isa Koi farm. Source: http://www.isakoifarm.com

De meest belangrijke en ook oudste ouderdier van de Isa Koi Farm, een showa genaamd Chokun Sho, heeft succesvol geworpen. De enkele Showa die aan de oorsprong stond van de Isa bloedlijn heeft vandaag de dag nog slechts drie kinderen bewaard gehouden voor de farm. Eentje hiervan is Chokun Sho. De nakomelingen van deze showa nemen meer dan eens een belangrijke plaats in bij de totstandkoming van nieuwe ouderdieren op de Isa Koi Farm. Een hele belangrijke schakel dus en de kwekers zijn meer dan verheugd dat het ook dit jaar weer gelukt is. Gehoopt wordt dat er ook dit jaar goede kandidaten tussen zitten voor de toekomstige kweek.

bron: http://www.isakoifarm.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Als je zegt ”De meest belangrijke en ook oudste ouderdier van de Isa Koi Farm” ben ik wel heel benieuwd naar de leefdtijd van deze koi.

    Kweken ze op het filmpje met 2 vrouwtjes en verschillende mannetjes?

    mvg,

  2. Hallo Thomas, bedankt voor je reactie. De vraag vwb de leeftijd van de Koi had ik reeds uitgezet omdat bij mij dezelfde nieuwsgierige vraag opkwam.

    Over de wijze van kweken en de combinaties zal ik een vervolgartikel schrijven deze week. Dit gaat er namelijk anders aan toe dan bijvoorbeeld bij Dainichi.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App