Senbetsu has started again!

Uiteindelijk kan het niet worden voorkomen, maar om eerlijk te zijn is het wel een beetje cru. “Wat is zo cru?” hoor ik jullie al denken… Nou, gisteren (8 juli) zijn we begonnen met de senbetsu (selectie) van mijn Showa. Deze selectie is noodzakelijk om de Tategoi (mogelijke potentiële goede Koi) groot te laten groeien. Zo was het dus echt mijn dag om mijzelf verantwoordelijk te voelen tegenover mijn vijvers en de Koi waar ik sinds 31 mei voor heb gezorgd. Op de 38e dag van hun bestaan zou hun leven drastisch kunnen worden gewijzigd, daar er gebruikelijk 90% wordt uitgeselecteerd tijdens deze eerste senbetsu.

De broers Mano discussieren over hun nieuwe bloedlijn 'Pota'

Ow ja, vergeten te zeggen: de naam van de  oyagoi (ouderdier) is Pota, dochter van Gachapin. Hier is een video van de senbetsu:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Mooi Filmpje zie dat er zelfs een kikkertje is meegekomen 😀
    +/- 1.47 voor de oplettende kijker 😛

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App