Koi Assisted Birth

Bevallen in een mega-groot aquarium met 15 Koi, zou dat niet de ultieme geboorte kunnen zijn van een ware Koi Kichi?! Jane en haar man Shane, hebben een zogenaamde Koi geassisteerde bevalling opgezet voor hun aanstaande zoon. De stress verlagende eigenschappen die Koi op haar gemoed zouden hebben, moeten een gezondere, veiligere en snellere bevalling in de hand werken, of beter gezegd in het net…

 

Bevallen in een bad komt vaker voor, maar geboorte geven aan een kindje in een aquarium spreekt wel erg tot de verbeelding. Het lijkt er dan ook op dat dit bericht een hoax is, Jane startte een blog op over de kwestie en stelt hierin uitgerekend op 4 oktober 2011 uitgerekend te zijn. Ze willen het water behandelen met kaliumpermangaat en deze vervolgens neutraliseren met waterstofperoxide. Hier wordt wat lichtzinnig over gesproken in de blog, maar is toch niet zonder risico’s

Het vermeende kraambed....

De vroedvrouw mag op een luchtbed en wanneer de Koi niet in staat zullen zijn de baby naar de oppervlakte te brengen kan altijd een schepnet nog uitkomst bieden. Of een dergelijke bevalling ook een evenzo positieve en stress verlagend effect zal hebben op de Koi betwijfel ik. Ook het water dat tegen lichaamstemperatuur zal moeten zijn is weer wat te veel van het goede voor onze gevinde vrienden verwacht ik zo. Deze waarschijnlijke hoax is vooral zo bijzonder vanwege de vele respons die zij teweeg brengt…

Het is nog onduidelijk of de ongeborene ‘Fin’ zal gaan heten, of, als het toch een meisje zal zijn ‘Gil’…

lees het hele verhaal en de reacties op hun eigen Koi Birth Blog

foto’s: http://koibirth.blogspot.com/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App