Judges in action

In het derde volle weekend van augustus (19, 20 en 21 augustus) is er weer de grootste koishow van de wereld in Nederland, georganiseerd door de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN). Er zullen weer vele schitterende Koi te zien zijn op het wedstrijdterrein, die worden ingezet door zowel dealers als hobbyisten. Aangezien het soms moeilijk te volgen is voor het publiek waarom bepaalde vissen winnen en andere niet, zal er woensdagmiddag 17 augustus op het showterrein een officieel ZNA seminar worden gegeven waar men een poging kan wagen om de goede rangschikking op te stellen. Maar een maandje eerder op 17 juli kunt zich al voorbereiden tijdens een lezing in Nijverdal…

 

Internationale jury-leden, uit onder andere, Japan, Amerika, Australië, Engeland en België,  zullen uit de vele wedstrijdvissen weer de beste koi selecteren. In elke variëteit zijn er prijzen te behalen en natuurlijk ook de “grote” prijzen, als Grand Champion, Supreme Champion, Jumbo Champion A en B en diverse andere extra prijzen.

Wat maakt een Grand Champion nu de kampioen. Bekijk het eens vanaf de andere zijde en kom erachter...

Hoe deze prijzen tot stand komen is vaak een mysterie voor de bezoeker. Aan welke punten wordt nu de meeste waarde gehecht en waarom? Hoe diep gaat dit eigenlijk en wat moet je er allemaal voor weten? Hoe moeilijk is het voor de juryleden om een show te beoordelen? Nu kun je eens in hun schoenen staan en het gewoon eens proberen. Het seminar zal door twee ZNA judges worden geleid. (De ZNA is het wereldwijde overkoepelend orgaan voor koiverenigingen)  Na afloop ontvangt u een certificaat dat u het seminar hebt gevolgd.

 

Welke varieteit? Lengte? gezond? Benchen is zeer belangrijk

Opgaaf voor dit seminar is mogelijk via www.hollandkoishow.nl. Hier staat een blokje aan de linkerkant “Judge Seminar”. Op deze site vind je ook verdere informatie over de verschillende shows.

 

Judge Seminar op de Holland Koi Show vorig jaar

Mocht Arcen te ver uit de regio liggen dan is er op 17 juli de mogelijkheid om uw koi kennis te testen, ditmaal in Nijverdal. Als voorbereiding op de Holland Koi Show en als onderdeel van onze jury opleiding van de NVN organiseren wij een lezing omtrent het wedstrijdgebeuren op de HKS. Ieder jaar wordt weer duidelijk dat het benchen, het indelen van de koi in zijn of haar wedstrijdklasse (variëteit), zeer tot de verbeelding spreekt bij velen. Vele discussies liggen hieraan ten grondslag. Hoe gaat het een en ander in zijn werk, hoe is de indeling van de koi geregeld, waar wordt opgelet bij het jureren en last but not least herkenning van variëteiten. Dit zijn elk jaar terugkerende vragen. Er zal een stuk theorie zijn maar zeker ook levende have is onderdeel van deze lezing. Het doel van de lezing is, om iedereen een kijkje te gunnen in het hele wedstrijdgebeuren en zodoende een duidelijk beeld te krijgen van de show en een bredere kennis op het gebied van variëteiten op te doen.

 

Durft U het aan om head benching te worden op deze dag en daarnaast ook nog de challenge aan te gaan om uit de geselecteerde koi  de Grand Champion van de dag te kiezen????

Bezoek dan deze interessante  lezing bij:

Koi en Papegaaiencentrum van Keulen Veenweg 9a te Nijverdal

datum: Zondag 17 juli 2011

zaal open: 13:00 uur

start lezing: 13:30 uur

De lezing is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de NVN. Opgave is mogelijk via de NVN of bij Van Keulen Koi en Papegaaien.

 

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App