FM Koi

Doordat creatieve kwekers de gekste combinaties doen of gewoon door een toevallige afwijking die positief uitpakt ontstaat er zo nu en dan iets unieks zoals de vermeende Tancho Matsukawabake. In Ierland vonden ze een wel erg dubieuze nieuwe soort; niemand minder dan de eerste minister van Ierland Peter Robinson vond zichzelf tot boven zijn mond en neus in zijn eigen Koi Vijver!

Het gebeurde allemaal toen hij het onderkomen van zijn Japanse logés wilde verschonen van hun groene behang. Terwijl hij de algen van de wanden haalde, raakte hij zijn evenwicht kwijt en viel pardoes tussen zijn geschubde vrienden, zo twitterde de FM (First Minister) die er zelf ook wel de humor van in ziet;

“Erin vallen was het makkelijkste gedeelte. Uit de vijver klimmen is een veel moeilijkere opgave, zeker met zulke glibberige wanden en wanneer het water tot boven je mond en neus staat. Een schreeuw om hulp bleef onbeantwoord omdat mijn familie of rollend op de grond lag van het lachen of zoekend was naar diens levensverzekering,”

Niet alleen thuis, maar ook in de Ierse tweede kamer kon men wel smakelijk lachen om de glibberige avonturen van de minister. De reacties op twitter waren ook niet geheel wat de minister ervan verwachtte. in plaats van tweets uit sympathie ontving mr. Robinson veelvuldig bezorgde tweets over de toestand van zijn Koi. Het is onzeker wat de Koi nu eigenlijk vonden van hun nieuwe medebewoner, maar wij vinden het in ieder geval top dat een vooraanstaand man al Peter Robinson Koi houdt. “Peter for president!” 😉

bron: BBC news; Koi Blog

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.