Zeldzame koi tijdens release in mudpound

Een mooie Tancho is erg begerenswaardig, zo ook de verschillende varianten hiervan zoals de Tancho Sanke, Tancho Showa of Tancho Goshiki, maar had je al eens gehoord van een Tancho Matsukawabake?! Tijdens het kweken van Koi wil zich wel eens een abnormaliteit voordoen. Meestal zijn deze niet om aan te zien en worden deze visjes geëlimineerd ten faveure van het meer conventioneel nageslacht. Toch doet er zo af en toe iets echts unieks de kop op. Iets dat je echt zelden ziet. Zo ook deze Tancho gekweekt door Maruju…

De kweker Maruju noemt het een Tancho Goshiki, gewoon omdat de Koi voortkomt uit de kweek van zowel een mannelijke en vrouwelijke Goshiki oyagoi van Maruju. Zonder al deze voorinformatie zou je goed kunnen denken dat het gaat om een Tancho Matsukawabake. Het zwart (sumi) en hoe het zich toelegt op de body doet hier sterk aan denken namelijk.

Tancho Goshiki in februari jongstleden; trotse eigendom van KoiCenter Tiel

Hoe dan ook, de kweker is erg trots op deze vis en dat is ook Joachi Luisman van Koicenter Tiel; hij is immers de trotse eigenaar van deze bijzondere vis. “Toen ik langs de bak liep viel zij mij direct op. Lijkt wel een soort van Showa patroon, dacht ik en er lijkt ook wel iets van een Matsukawabake in te zitten zo waren mijn gedachten”, aldus de vakhandelaar uit Tiel. “Een heel bijzondere koi die ik ondanks dat de prijs vrij hoog lag, graag wilde hebben. Volgend jaar gaan we er mee naar de Wakagoi koishow en hopen we op een mooi resultaat.”

De geplande deelname aan de Wakagoishow, de meest prestigieuze Show voor jonge Koi, geeft aan dat het niet alleen een zeldzame koi, maar ook een kwalitatief zeer goede Koi is. Onderstaand vind je vervolgens de video die Rob de Vos van ornafish maakte bij het uitzetten van de Tancho Matsukawa…eh Goshiki in de mudpound van Maruju. Je ziet dat het sumi zich reeds zeer sterk heeft ontwikkeld… Reuzenbenieuwd hoe deze Koi in oktober boven water komt…we houden jullie op de hoogte!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App