It's all about the...

De laatste paar dagen staan volledig in het teken van drie dingen: de uitzetting van kego (pasgeboren koi) ​​en jumbo tosai in de mudponds, kurosen (selectie van Showa fry) en het kweken zelf. Op zeven juni zijn we begonnen met het uitzetten van de kego. Het klinkt allemaal zo eenvoudig: zet een mannetje en een vrouwtje samen, ze kweken, de eieren komen uit en je laat de pasgeborene visjes in de mudpond en na een paar selectierondes doe je ikeage. Maar zo simpel is het dus bij lange na niet! In deze blog zal ik je een video tonen  een aantal van de dagelijkse werkzaamheden op het moment: het vangen van kego uit de kweekopstelling.

SakkiMakki-san met grof geschat zo'n 5000 Koi in zijn netje

Geniet van de video waarin een voorbeeld van de arbeid die nodig is om die pachtige gekleurde vissen te produceren!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Mooi om te zien hoe er al met zoveel zorg omgegaan wordtmet visjes zo klein als speldeknopjes.

 2. Hoi Bram,

  Knap om te zien, hoe je met de camera over een smalle richel kunt lopen en nog blijven filmen ook…..
  Ik ben heel benieuwd welke “champions” uit de eitjes zijn gekomen en kijk alweer uit naar het volgende bericht.

  Groetjes uit Emmen,

  Ingo

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App