de gebroeders Kataoka-san

Zoals Bram in Japan dagelijks leert van niemand minder dan Shigeru Mano, zo heb jij ook de kans rechtstreeks te leren van enkele topkwekers uit Japan! Kim van het gelijknamige Kim’s Koi is onlangs voor de eerste keer vader geworden van een gezonde zoon en dat steekt hij niet onder stoelen of banken. Ter ere van zijn allereerste vaderdag zullen niemand minder dan Toshihiro Hirasawa van de Marudoh Koi farm en Masahito Kataoka van de Oya Koi farm naar het Belgische Brabant komen om een workshop te geven over dat wat we het meest interessant vinden;

Hoe ziet deze Nogami Kohaku er uit wanneer hij 80 cm is? leer het van de kwekers!

Misschien wel uw vaderdagcadeau? 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kundige kwekers uit de Niigata zullen trachten ons inzicht te geven in hun visie op kwaliteit bij Koi. Niet alleen zullen zij concreet hun bevindingen uit de boeken doen ten aanzien van een aantal bloedlijnen, het belang van de ouderdieren en hoe we de potentie van onze Koi ten volste tot uiting kunnen laten komen. En om dit zo leerzaam als mogelijk te maken hebben ze een selectie mee van een aantal topkwekers zoals Dainichi, Marudo, Nogami, Kataoka, Kunyasu en Matsunosuke Sakai, waarvan je enkele ziet afgebeeld in dit artikel. Persoonlijk denk ik alleen al aan de hand van de foto’s dat deze kwaliteit zelden naar Nederland komt.

 

masahito en Taro Kataoka

Waar kijk je nu naar bij een Kohaku zoals hierboven afgebeeld. Waarom is dat een goede Koi voor de toekomst of juist niet? En dat wetende, hoe kun je de vis dan dusdanige omstandigheden bieden zodat deze mogelijkheden ook daadwerkelijk tot het toekomstbeeld behoren. Wat zegt het wanneer een Showa op dit moment nog weinig zwart heeft. Wat mag je verwachten van de vorm van het hoofd en welke waarde hechten de kwekers nu eigenlijk aan Tejima? Je kunt het ze allemaal persoonlijk vragen…

Dainichi Showa 33 cm;

Alle Dainichi Showa zijn nakomelingen van Sakura

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betere leermeesters vind je niet en het is dan ook echt een uniek evenement. Dit is je kans om echt direct en uit eerste hand van deze befaamde kwekers te leren en ook vooral te genieten! Heb je al plannen voor dit weekend, dat geeft niet, want de workshop wordt zowel op zondag als op maandag gehouden met op maandag aansluitend een Koiveiling. Voor meer informatie bezoek je de website van Kimskoi.

Kataoka Sanke

Stuk voor stuk hoogwaardig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We willen het jonge gezin middels deze weg nogmaals al het gezonds en een gelukkige toekomst wensen samen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App