Best Goshiki

Het is gewoon afkicken, zo op de tweede dag na de show. Al die fabuleuze Koi die het oog blijvend strelen, verslavende gesprekken met gepassioneerde hobbyisten en vakhandelaren. Intiem en enerverend zijn de juiste steekwoorden voor dit evenement, maar vooral de Koi waren een klasse hoger dan het jaar er voor. Onze respect verdiend het, zeker gezien het feit dat dit het eerste jaar is geweest dat er geen separate competitie plaats had voor hobbyisten en vakhandel als gevolg van de regels van de Shinkokai. Des te meer was het opvallend dat zowel de Grand Champion, de Supreme Champion en best Tategoi award in handen vielen van hobbyisten. 

Links; Ton Janssen (Interkoi Almere) met aan zijn zijde nog een nieuw binnenkomer in de Appeltern top 10 😉 ; Raymon D, als hobbyist goed voor de Supreme Champion en Best tategoi award. picture by: Interkoi Arendonk.

Enkele prachtige Koi had je nog van ons tegoed. Hieronder ook de Adult Champion, een opmerkelijk charmante Kohaku die al vaker goed was voor een prijs vanuit de stallen van Floors Koishop. Deze dealer wist overigens een mooie prijzenkast vol te krijgen, want ook de Best Kawarimono en Jumbo award, die bedoeld waren voor een Ochiba Shigure; de Best Hikari Muji (Ogon) voor een Yamabuki en de Best Goshiki kwamen allen uit de stallen van deze participant uit Oost-Souburg (Zeeland).

Adult Champion - Floors Koishop

Best Kawarimono & Jumbo Champion - Floors Koishop

Best Hikari Muji (Ogon) - Floors Koishop

Goshiki zoals een goshiki hoort te zijn. hi zonder smetje, diep rood, elegant grijs en blauw met ook nog een mooie odome. Zo zijn ze moeilijk te vinden.

Best Goshiki - Floors Koishop

Best Shusui - Kokugyo Koi 't Viske

Onderstaande Kin Hi Utsuri hard werkelijk een formidabele huidkwaliteit en de glans op de dorsale lijn (over de rug) is fenomenaal.

Best Hikari Utsuri - Unknown owner?

Ook opvallend was de introductie van een nieuwe speler op shows en dat ging niet onverdienstelijk. Ton Janssen wist met zijn Interkoi Almere een Best Tancho en Best Ginrin A met een Sanke te veroveren. De Tancho is een wegdromer op zichzelf, de Sanke onderscheid zich ten eerste doormiddel van zijn uitstekende glinsteringen, maar ook de onderliggende huidkwaliteit is meer dan goed wat het tot een zeer welkome verschijning in de vijver maakt. Aan Ton werd op het podium ook nog het woord gegeven. van zijn rede zijn vooral de woorden ‘fantastisch’, ‘dankbaar’ en ‘gezellig’ blijven hangen. Ook maakte de olijke man uit Almere nog even duidelijk dat hij er volgend jaar wederom bij zal zijn.

Best Tancho - Interkoi Almere

Best Ginrin A - Interkoi Almere

In onderstaande video van het showvat van Interkoi Arendonk zien we naast de Mature Champion Kohaku ook de Best Kumonryu. Deze Koi zien we al jaren terug op shows en immer blakend van schoonheid en stabiel van patroon. Video by Interkoi Arendonk. Eervol wordt vermeld dat deze dealer tevens de leverancier is geweest van ondermeer de Supreme Champion en Best Tategoi. Zelf werden zij ook met vele prijzen beloond. Winnaars gefeliciteerd!

Binnenkort zullen we nog enkele Koi uitlichten om hun kwaliteit en verhaal eens van dichtbij te bekijken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App