The morning after...

Ja, ja:  je leest het goed. Vanaf de eerste kweekronde zijn vier van de vijf oyagoi sets succesvol geweest. Hoewel ik jullie een beetje misleid in de video door te zeggen dat alle kweken succesvol waren, vergat ik de vijfde kweekcombinatie die was gezet op een andere locatie. We zijn begonnen met Kokugyo, Sakura, Jozef (Kohaku), een nieuwe Sadazo Sanke oyagoi en de Grand Champion van de 2010 All Japan Koi Show. En als je een trouwe volgeling van KoiQuestion, en dan vooral mijn serie blogs hier in Japan bij Dainichi, dan weet je al welke oyagoi betrokken is bij de vijfde combinatie…

Jammergenoeg is het de Maruten Yondan Kohaku (GC AJKS 2010) die niet heeft gepaaid tijdens de eerste poging. Zoals ik al wel vaker heb gehoord en meegemaakt, hebben oudere Koi die voor het eerst kweken altijd moeite. Daarom gaan we ook zo snel mogelijk een tweede poging ondernemen om haar tot kweken aan te zetten. Ik laat jullie  daar snel meer over weten. Maar nu eerst: geniet van onderstaande video welke ik in de morgen nadat de kweekcombinaties bij elkaar zijn geplaatst, heb gemaakt:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.