Sunshine

“Hello Sunshine”, zo luidt de ontmoeting tussen de Grand Champion in Appeltern en diens eigenaar steevast in de morgenstond. Andre is gewoon zo’n hobbyist die exact de waarde van een hobby voor zichzelf weet te doorgronden en na de vele interviews die ik met hem hield, ben ik de Belg oprecht gaan bewonderen voor diens zelfkennis. Toch wist de nuchtere en onverschrokken steigerbouwer zich even geen houding te geven en bezweek hij bijna op het showterrein, terwijl hij greep naar zijn borst.

Gaat het hier over mij?!

De schrik sloeg hem om het hart; “Andre, ik moet even met je praten. Dringend”, zo vulde de voorzitter van de organiserende vereniging aan. “Er is iets niet goed met een van jouw vissen en het ziet er naar uit dat deze moet worden overgezet”. “Niet goed? Overgezet? Hallo Kroket! Wat krijgen we nu?!” Zo dacht de inmiddels viervoudig GC-houder en de ergste scenario’s flitsen in luttele seconden door zijn hoofd. Eenmaal eerder namelijk raakte een waardevolle Koi van Andre en Conny, een Kohaku genaamd Cleopatra 2, gewond door het tumult van een Koishow…

Visserlatijn in een interactie tussen tophobbyisten

Als Andre zich met gierende banden vervoegd bij het aan hem gewezen vat, wordt hij pardoes aangekeken door een voltallig verenigingsbestuur vol waterende ogen. Niet van treurnis, maar van de opgekropte lach. Het blijkt allemaal een practical joke. Verscholen achter geveinsde zorg, moest de Koi namelijk wel degelijk overgezet worden. Van het reguliere vat waarin zij verbleef naar het daarvoor bedoelde jumbovat voor de Grand Champion van de show; de allerbelangrijkste prijs en eer die een Koi ten dele kan vallen.

De wedstrijdtent waar het tumult plaatsvond

“De plots ontstane spanning moest de anders altijd zo olijke Belg wel even met gebolde wangen wegblazen;”Pffff, op deze manier ga ik daar zeker geen problemen mee hebben dat zij wordt overgezet, maar jullie hadden mij wel beet he…. schoften”, zo luidt het ironisch repliek van Verpoucke terwijl zijn mondhoeken weer langszaam omhoog krullen.  Om van de schrik te bekomen nam Andre een overwinningssigaar, de felicitaties waren hartelijk en Conny en hij mogen wederom trots zijn op hun Sunshine. En zo was de bekendmaking van de grote prijs was lichtelijk tumulteus mag je wel stellen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App