Supreme Champion

Niet alleen het weer is stralend in Appeltern zo bleek al uit de bekendmaking van de Grand Champion, maar daar blijft het niet bij. De Show kent namelijk meer dan die ene kampioen. Er zwemt toch ook werkelijk zoveel moois. De kwaliteit van de ingezette vissen lag zeker twee treedjes hoger dan het voorgaande jaar. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat vorig jaar de show voor het eerst op deze locatie werd gehouden. Daarbij komt dat de show nu in een meer gunstige periode vwb de weersomstandigheden plaats heeft. Een overzichtje van enkele van de belangrijkste prijswinnaars;

Grand Champion; Variety: Sanke 87 cm; bred by Sakai Fish Farm, owned by Andre Verpoucke

Supreme Champion; Showa Sanshoku; yonsai

Mature Champion 80 cm Kohaku bred by Sakai

Best tategoi; yonsai Sanke bred by Momotaro. Een Koi waar we nog meer van gaan horen...

more to follow…

pictures by Remy Dhoeki en Janine Doorduin

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. 3 van de 4 koi zijn van Interkoi. Dikke proficiat aan de jongens daar.

  2. Jeroen Van Gaalen on

    De supreme champion en de best tategoi had ik inderdaad ook bij mijn favorieten staan.

  3. 3 van de 4 koi zijn geselecteerd door het kennersoog van Joachim van het Viske….topprestatie, zo’n oog voor goede koi te hebben..

    gr,
    Ingrid

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App