Een glimp van de kampioen

Gestommel bij dat hele grote vat, waarom was die aanvankelijk leeg. Is er iemand niet op komen dagen? Als de dringende menigte de weg en daarmee het zicht op het betreffend vat vrij maakt, zien we de gladde waterspiegel in het blauwe vat prettig verstoord worden door een elegant postuur van rood, zwart en wit. Het is de Grand Champion van de eerste European Shinkokai Koi Show 2011 in Appeltern.  De negende editie van de Nationale Koi- en vijverdagen heeft hiermee kennisgemaakt met haar kampioen. Het is de Taisho Sanshoku (Sanke) van Andre Verpoucke; haar naam is gelijkend aan de dag; Sunshine!

eerst in Duitsland, nu kampioen in Nederland

Sunshine is eigendom van de hobbyisten Conny en Andre Verpoucken en daarmee hebben zij hun titel met verve verdedigd. Vorig jaar nog, wonnen ze deze show met Geisha 2. En dat deze zonneschijn straalt als nooit te voren moge duidelijk zijn en dat was ook de mening van de eigenaar die KoiQuestion voor je interviewde meteen na de bekendmaking. Deze vind je zeer snel hier op de website; voor nu willen we hen feliciteren met deze trotse overwinning. Het is hun tweede dit jaar na de Interkoi in Duitsland die zij met dezelfde Koi wonnen en brengt hun totale prijzenkast op vier GC-titels in iets meer dan een jaar tijd.

First class Nishikigoi for sure

A wonderful hi pattern is accompanied by delicate sumi

pictures taken by Janine Doorduin and Remy Doekhi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Was inderdaad een grote kanshebber voor de titel. Een zeer imposante verschijning! Eigenaars proficiat!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App