Potentiele kampioenen...

Vandaag was het zover, de eerste All European Shinkokai Show ging van start in Appeltern Om 10 uur ’s ochtends werden de poorten geopend en 20 minuten later had zich al een flinke rij wachtenden gevormd. Heerlijk om met dit weer zo een show te kunnen bezoeken. Ik ben zo benieuwd naar de ingezette vissen en dan met name de grote gosanke van om en nabij de 80cm natuurlijk. Wie zal de hoogste eer naar zich toe trekken op deze allereerste Europese Shinkokai Show?   

Er zijn nog 100 wachtenden voor u

Eenmaal binnen als een speer naar de showvaten om daar de mogelijke Grand Champion te aanschouwen. De juryleden hadden het er al druk mee.

Japanse juryleden (kwekers) aan het jureren

Dan de kanshebbers voor de titel Grand Champion… Als eerste viel mijn oog op deze sanke. Flinke lengte en body, het enige dat ík er jammer aan vind is de aanwezigheid van een paar windows naast de rugvin. Maar toch, een vis die best eens kans kan maken. Zeker ook gezien het resultaat dat deze vis op de Interkoi show al heeft neergezet…

Grand Champion Interkoi 2011, maar ook op de European Shinkokai 2011?

De volgende kanshebbers zwommen samen in 1 showvat. Als eerste een foto van de showa. Mooie lengte, mooie body en een mooi patroon waarbij het sumi nog steeds in ontwikkeling is.

Prachtige Showa met veel potentie en nog niet uit-ontwikkelt...

De laatste die ik wil voorstellen zwom dus bij de showa. Het is onderstaande sanke waarvan ik helaas geen betere foto heb kunnen nemen. Wat mij betreft zou dit best wel de winnaar kunnen zijn. Misschien iets minder lengte dan de eerste sanke maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt met body, huidkwaliteit en de aantrekkelijkheid van het patroon…

Deze Sanke lijkt mij echt volwaardig voor de titel. Niet de grootste, maar wel heel veel anders moois

Ik ben benieuwd of ik het bij het rechte eind heb maar buiten dat heb ik in ieder geval weer genoten van al het moois dat er te zien was. Voor de twijfelaars… ga gerust een kijkje nemen dit weekend!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Voor het eerst heb ik met andere ogen naar de vissen gekeken en daarbij toch drie winnaars geselecteerd. Zowel de Grand Champion als de Supreme Champion en de Best Tategoi… Ondanks dat de sanke die ik tipte niet de GC geworden is, ben ik best tevreden met mijn inschatting.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App