I'm back!

Het was de voormalig titelhouder, een tweekleurig en contrastrijke Koi, die goed was voor het zilver in Oldenzaal. De Shiro Utsuri van Koi Consult uit Denemarken leek nog erg op zijn evenbeeld van een kalenderjaar terug, maar kwalitatief deed ze zeker niet onder en daarmee toont deze Supreme Champion aan dat het niveau van de Koi in zijn algemeen, is gestegen ten opzichte van vorig jaar op de Euregio Koi Show in Oldenzaal. Onderstaand enkele foto’s, maar vergeet niet dat deze vis en ook de Grand Champion, nog de gehele dag in real life te bewonderen zijn in Park Stakenberg te Oldenzaal.

Supreme Champion Shiro Utsuri Euregio Koi Show 2011 te Oldenzaal

Als eerste van alle prijzen, wordt de Grand Champion bepaalt door de jury, maar ook de Supreme Champion krijgt meteen een lintje opgesteld en wordt met deze major award uitgesloten van verdere awards op de show. Het zijn daarmee de absoluut beste Koi die het showterrein vertegenwoordigd. In 2010 bracht de Shiro Utsuri enige commotie teweeg daar het normaliter een gosanke is die de hoogste eer naar zich toe trekt. De jury legde toen netjes uit dat zij simpelweg de beste Koi van het showterrein was. Dat podium werd dit weekend dus niet gehaald, maar ze is nog immer goed voor een zeer respectabele tweede plaats.

Beslist een fotomodel deze zwart-wit gekleurde vriendelijke reus

fotografie: Marion Musch/ Janine Doorduin

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App