Charme offensief van de GC

Juist nadat ik enige tijd had doorgebracht in het vat ernaast om de titelverdediger in Oldenzaal te aanschouwen, wordt ik aangeroepen om naar het volgende vat te komen kijken. Met lichtelijke tegenzin, ik was namelijk nog helemaal niet uitgekeken op dit vat, maak ik de 12 passen die er voor nodig zijn om aan te komen bij het naastgelegen jumbovat. Pardoes valt niet alleen mijn mond open van bewondering, maar ook valt onmiddellijk al mijn twijfel weg of die zwart-witte van daarnet al dan niet haar titel zou kunnen behouden. Deze Sanke is er eentje van superlatieven, echt waar, en mag zich de Grand Champion van de Euregio Koi Show 2011 noemen.

Grand Champion Euregio Koi Show 2011

De Sanke behoort toe aan de stallen van de welbekende Denen die schuil gaan achter de naam Koi Consult en daarmee blijft de titel welliswaar niet bij voornoemde shiro utsuri, maar wel in het bezit van deze Deense liefhebbers, die beide Koi tot hun rijk bezit mogen rekenen. Gefeliciteerd! Helaas waren de trotse eigenaren vandaag niet aanwezig om deze aan een vragenvuur te onderwerpen. Persoonlijk vermoed ik dat deze gratievolle Sanke afkomstig is van de kweker SFF. (Edit: Na het verschijnen van dit bericht is gebleken dat deze Sanke afkomstig is van de kweker Momotaro en niet in eigendom van mensen is uit denemarken, maar van een klant van Koi-Norge, afkomstig uit Norwegen)

Het sumi doet sterk denken aan de Matsunosuke bloedlijn die inmiddels breed verweven zit in vele bloedlijnen
Het prachtige grote hoofd is een erg goede feature van deze Taisho Sanshoku, zoals de varieteitsnaam voluit luidt

Werkelijk, wit, werkelijk zwart en werkelijk rood...

 

je krijgt er geen genoeg van… gelukkig was dit wederzijds

fotografie: Marion Musch/ Janine Doorduin

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App