Een glimp van de winnaar van vorig jaar

Man man, ik moest het ze toch wel nageven hoor, die Tukkers; wat hebben die er een feestje van gemaakt na het verloren titelgevecht in de eredivisie. Als je zelfs dan zo een sfeer weet neer te zetten, dan ben je zondermeer een winnaar. Het was ook vorig jaar deze mindset die de sfeer op de allereerste Euregio Koi Show typeerde. Laagdrempelig, openhartig en vooral welkom was hoe deze show, beslist klein, maar tegelijk ook heel groots, zich liet identificeren.

De opbouw in volle gang

Het succes en de positieve geluiden waren voor de organisatie reden genoeg om er een tweedaags evenement van te maken in 2011 en dat weekend is nu aangebroken. De standhouders waren al vlug in zijn geheel volgeboekt, maar uitwijken naar een andere locatie doen ze niet. Het familiaire Park Stakenberg in Oldenzaal is juist wat de Euregio Koi Show tot zo een leuke show maakt. Echt eentje waar je je vrouw en kinderen even mee naar toe neemt en dat doe ik dan ook morgen. Ik krijg er echt zin in zeg. Lekker even slenteren langs die dealers en standjes en kraampjes. Hier een praatje daar een babbeltje, heerlijk!

Hierin zullen de kampioenen zich dit weekend in verschalken.

De voorbereidingen waren de afgelopen dagel al in volle gang. De vele vrijwilligers van Koi Club Nederland hebben beslist geen moeite gespaard om eea zo goed als mogelijk weg te zetten voor de bezoekers. Ook ben ik benieuwd wat voor Koi er zullen worden ingezet. Ik verwacht grotendeels hobbyisten, maar misschien zijn de Scandinaviers, die er vorig jaar aan de haal gingen met de Grand Champion award, welke was toegekend aan een prachtige Shiro Utsuri.

Het bescheiden parkje staat garant voor een rijke ambiance.

Ik hoop dat het weer een beetje meewerkt en dat er veel bekenden of nieuwe onbekenden zijn die middels deze laagdrempelige show in aanraking komen met een voor hen verborgen liefde. De show is zowel op 28 en 29 mei en wordt gehouden in Park Stakenberg te Oldenzaal. Beslist een aanrader, zie ik je daar?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.