Spanning en vertier op de veiling

Morgen zal tegenover het toepasselijk decor van de Ryokan, het middelpunt van de belangstelling vormen op 22 mei van dit jaar. In maar liefst 120 ‘lots’ zullen deze speciaal geselecteerde Koi onder de hamer gaan. Maar liefst een dertigtal gerenommeerde koi dealers uit alle provincies en windstreken zijn bereid gevonden om elk vier van hun mooiste koi voor deze keuring der schubben beschikbaar te stellen. Samen beogen  de vele handen vanuit de vakhandel te kunnen ballen tot een vuist om deze hobby, het houden van koi, onder de aandacht te kunnen brengen bij een breder publiek…

Deze showa wordt verloot onder de aanwezigen met een biedbordje

Vanaf 10:00 uur kun je de koi aanschouwen en middels het verkregen veilingformulier is het mogelijk om je voorkeuren aan te kruizen. Als dan om 14:00 uur de daadwerkelijke veiling aan zal vangen, zult u door niemand minder dan Theo van Bladel, schrijver van het boek ‘In de ban van de koi’ en bevlogen vrijwilliger bij de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN), als zijnde uw veilingmeester, worden toegesproken. De setting zal dezelfde zijn als tijdens de veiling van vorige week tijdens de Koiveiling bij Kietakoi in Veendam. De veiling in Zutphen, die met de Ryokan een prachtig decor ter beschikking heeft, zal iets groter opgezet zijn, maar wanneer de sfeer evengoed is als in Veendam, zal het een fantastische ervaring worden. Hieronder enkele ‘bewerkte’ foto’s om je deze sfeer te laten proeven…

Veiling meester Theo van Bladel, onverminderd enthousiast zoals gezegd… overminderd enthousiast Het is nog geen week geleden, maar nu al historisch. Was jij erbij, vroeger in 2011? Ook de veiling in Zutphen zal door Joop en Ruud van de NVN in goede banen worden geleid.

Je merkt het al, het is een niet te missen evenement, ook zonder het uitbrengen van een bod een geweldige ervaring om mee te maken. Het is spannend, gezellig en goed voor heel veel gekkigheid. ik zal er aanwezig zijn om een live verslag te doen op twitter en natuurlijk vind je hier de nodige ervaringen terug. Zie ik je morgen? Verdere informatie vind je hier.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

 1. Kun je die strip ook ff vertalen voor me Tiebo 😉

  Joop
  (spreekt bijna alle dialecten, maar Gronings is nog niet helemaal optimaal)

 2. Bij jullie blijft het een showa die verloot wordt (zelfde melding in het vorige nieuwsbericht)…maar voor mij blijft dit toch een sanke hoor!

 3. Ha die Joop,

  Haalf put- haalf regenwoater is een oud Gronings en olijk gezegde dat verwijst naar water dat voor de helft bestaat uit water vanuit de waterput en voor de helft uit regenwater. Met andere woorden; het is het allemaal net niet en wordt echtvenkel gebruikt om aan te duiden wanneer iemand van buitenaf Gronings spreekt. (en wanneer iemand zijn vijver vult met half put- half regenwater 😉

  Hey Belkoi,

  Ik kan me goed indenken dat je vermoed te maken te hebben met een Sanke opv een Showa. Ik heb hetzelfde namelijk. Ik had nog verzocht om aanvullende foto’s of video; zo zou de andere borstvin of de bouw miwschien meer duidelijkheid kunnen verschaffen.. Het kan echt wel een showa zijn. Het komt vaker voor dat motoguru later intreed of helemaal niet. De sumi patronen lijken sanke, maar is dat een zwarte baarddraad? Om het zeker te weten zou misschien de organisatie duidelijkheid kunnen bieden indien ze dit leest. Zwart in de bek? Kweker? Wel opmerkzaam belkoi, goed gezien. Feit blijft natuurlijk dat het altijd mooi is een dergelijke koi te winnen.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App