Aankomst in het showvat

Ze is een beetje zoals Sem Schild, maar dan beter gebouwd; als Yuri van Gelder, maar dan groter 😉 of als Pieter van den Hoogenband, maar dan een veel betere zwemmer. Geen superatleet overigens hoor, maar wel een uiterst prachtige Kohaku die de lage landen van Nederland en België trots vertegenwoordigd op de diverse Koi shows in het buitenland zoals genoemde atleten dat ook veelvuldig deden. Pandora, zoals haar naam luidt, was al eens goed voor goud op de Rinyukai Koi Show en zilver viel haar ten dele op de afgelopen All Japan. Is ze nu klaar voor de rest van Azië?

 

‘ Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen… toch? Maar Pandora gaat voor de cup!’

 

Nu dan zit zij in de lucht, verpakt en bezakt met voldoende water en zuurstof ondergaat zij de 10 uur durende reis van Japan naar Kuala Lumpur alwaar zij in de namiddag aan zou moeten komen. Doel van de reis is de Asian Cup Show waaraan ‘de eerste vrouw’ zoals de naam Pandora zich laat vertalen, in zal participeren. Natuurlijk is meedoen belangrijker dan winnen… toch? Maar Pandora gaat voor de cup! Nee, de trukendoos van Pandora is nog lang niet leeg…

 

Danny en Michelle Dumalin, Pandora’s baasjes en eigenaar van Danny’s Koi Cafe, zijn persoonlijk afgereisd naar Japan om de vierstaps Kohaku te begeleiden rechtstreeks te zien vertrekken. Ook zullen ze hun opwachting maken via Shanghai naar Kuala Lumpur om hun Pandora bij te staan tijdens de show. Narita, de dealer in Japan waar Pandora doorgaans verblijft, verwacht dat zij een goede kans maakt op de titel. We wensen Danny en Michelle heel veel succes de komende dagen en we zullen voor hen duimen waarvan zij ongetwijfeld de nagels af zullen bijten.

Ze ziet er beter uit dan ooit tevoren,

Pandora leerden we voor het eerst kennen toen zij op de voorpagina van een Japans Koi magazine stond. Daarna won ze de Rinyukai Koi Show en pakte ze het zilver op de 42e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show, welke op 29 en 30 januari van dit jaar plaats vond. Danny en Mie kochten Pandora aan in april 2009, toen deed zij nog 82 cm aan de lat. De door Nogami gekweekte tweekleur meet nu circa 92 cm en is fitter dan ooit tevoren volgens haar aanbidders. Ze is ingeschreven onder de naam van hun indonesische klant Felix Denanta. We houden je op de hoogte.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App