KoiQuestion's mascotte as tosai

Het is weer zover, een update van KoiQuestion’s mascotte! Toen Tiebo en ik vorig jaar Dainichi hielpen om de vele ikeages gedaan te krijgen, hebben we als blijk van waardering een nisai uit mogen zoeken. Nadat de keus was gevallen op een Gachapin (moederdier) showa, bleek ook nog uit een video die we hadden gemaakt dat we de vis zelf hadden geoogst. Dat maakte de Koi wel erg bijzonder; te meer daar we deze specifieke ikeage nagenoeg alleen hadden gedaan. Inmiddels is er een wintertje gepasseerd en zal ze binnenkort de mudpound weer in gaan…

Hier was ze als nisai, vorig jaar oktober en vers uit de moddervijver:

KoiQuestion's mascotte as nisai (end of October 2010)

 

En hieronder dan de video zoals ze er nu uit ziet. Nog steeds nisai met circa 23 maanden oud. Zoals verwacht heeft de showa veel sumi (zwart) gewonnen in het koudere water in het koihuis. Het is een schoolvoorbeeld van hoe een Gachapin Showa zich ontwikkeld. De kwaliteit is nog immer fabuleus. Puntje van zorg en hoop is dat het sumi zich niet geheel zal ontfermen over de laatste hi spot. Prachtig is de witheid van het shiroji ten opzichte van het sumi en natuurlijk de potentie in de bouw.

Ze blijft tenminste nog deze zomer in de mudpounds van Dainichi, welke we momenteel aan het prepareren zijn. Wanneer het een goed seizoen wordt, mogen we hopelijk zien dan deze showa met een lengte van tegen de 70 cm aan uit het water zal herrijzen in oktober als sansai! En het is geen onprettig vooruitzicht, wetende dat ik hier dan nog steeds zal zijn om dat mee te maken. Heerlijk! We houden jullie op de hoogte.

Gachapin Showa; zal ze nog zwarter worden?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

 1. Prachtige koi! Ik zie ze graag met veel sumi!

  Krijg je deze echt ooit mee naar huis of is ze symbolich geschonken?

  mvg,

 2. Prachtdier.
  Ben benieuwd hoe ze er in oktober uit zal zien.
  Neem je ze mee naar NLD?

  Greetz J@@P

 3. Hey Thomas,

  Ze had al in Nederland kunnen zwemmen als we hadden gewild, dus ja: ze is echt van ons!

  Nu is nog de vraag hoelang ze hier blijft, hoe ze zich gaat ontwikkelen, of ze in leven blijft, etc, etc. Aan de hand hiervan wordt beslist wanneer ze naar NL komt.

  Gr,

  Bram

 4. Hallo Bram,
  De showa is wel heel erg donker geworden?
  wel mooi hoor,maar ik had het niet verwacht
  zo donker en zo snel.Wat zei Shiguru over deze ont-
  wikkeling?

  Groet,
  Sven

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App