Breeding couple from last year

Een paar dagen geleden hebben we de oyagoi van Dainichi naar het voornaamste koihuis verhuisd. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een zeer indrukwekkende vijver is geworden. Een heleboel beroemde oyagoi, maar ook een hele hoop nieuwe. Kun je de namen Kokugyo, Gachapin, Sakura, Shigeru Dai Junior en Butta Nidan nog herinneren? Je kunt ze allemaal zien in de video die in deze blog wordt gepubliceerd.

De kweek zal hoogstwaarschijnlijk begin juni gaan plaatsvinden. Dit zal zoals gebruikelijk op de natuurlijke manier gaan plaatsvinden: dus een vrouwtje met één, twee of drie mannen van de zelfde bloedlijn. Hier later meer over, als de kweek daadwerkelijk gaat beginnen.

 

Dainichi Oyagoi

Enjoy the beauty of Dainichi’s oyagoi in the video below:

Ik zal jullie gelijk bekennen dat dit niet alle ouderdieren zijn waarmee dit jaar gekweekt gaat worden.  Er is tenminste nog één vis die niet op de video staat. Ik kan jullie alvast verklappen dat ze groot is, heel erg groot!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. dag Bram,

  Prachtig om te zien! Ik vroeg me af of dit enkele vrouwelijke of ook mannelijke koi zijn? Als deze al samen zitten hebben ze geen schrik voor een groepskweek?

  mvg,
  Thomas

 2. Bram,

  Mooie koi!

  Vraagje waarom liggen de rietmatten op de vijverbak?

  Greetz J@@P

 3. Hoi Bram,

  Leuk filmpje, interessant om te zien. Vooral die kohaku met slechts een klein beetje beni op de schouders!

  Even een vraagje:

  Kun je aangeven in welke minuut Buta2idan voorbij komt? Ik heb daar zelf 2 tosai van.

  Groetjes
  Gerwin

 4. Hoi allemaal,

  bedankt voor de reacties.

  Dit zijn allemaal vrouwtjes.

  De rietmatten zorgen ervoor dat de Koi weinig licht krijgen. Licht zorgt er namelijk voor dat bepaalde hormonale processen in het lichaam worden gestimuleerd, wat kan resulteren in een te vroege ovulatie (kuitschieten). De rietmatten temperen dit dus.

  Butta nidan is te zien bij 1.23, linksonder in beeld. De showa met het rode hoofd en schouders!!!

  Butta nidan is echt een goede kweek geweest afgelopen jaar, ben benieuwd hoe de tosai zich gaan ontwikkelen deze zomer tot nisai!

  Dit zullen jullie tezijnertijd vanzelf kunnen zien op deze website!

  Gr,

  Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App