Osame-san working on Rokutanbu, the #1 pond of Dainichi

In mijn voorgaande blog heb ik al een beetje verteld over de dagelijkse werkzamen bij Dainichi. Nu heb ik ook enkele videobeelden, welke ik heb kunnen maken tussen alle werkzaamheden door. De voornaamste activiteit is toch wel de voorbereiding van de mudponds. We zijn nu voornamelijk bezig om de mudponds voor nisai en ouder te prepareren, omdat we deze als eerste gaan uitzetten, nadat all het voorbereidende werk is  afgerond. Deze dag, 7 mei, was ik aan het werk samen met Kanno-san en Osame-san; een nieuwe werknemer en een zeer ervaren.

Please have a look at the videos below, this probably makes more clear then my writings:

And a nice picture to end the day with:

It certainly is beautiful weather at the moment...

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. Mooie filmpjes Bram,

  Ik zie nog weinig beweging in het water. Laat de koi zich nog niet zien?

  Greetz J@@P

 2. Hoi Bram, waar bestaat het prepareren precies uit? Ooit vernomen dat er ook allerlei soorten planten geplant worden..?

  Grt. Roy

 3. Hoi jaap en roy,

  Er zitten nog geen koi in de vijvers: de tosai zullen rond 1 juni worden geboren en de nisai en ouder zitten nog lekker binnen in de koihuizen.

  Het prepareren van de mudponds bestaat uit het omheinen van de vijvers, alle rotzooi uit de vijvers halen en kalk en kunstmest toevoegen om de pH te verhogen, algengroei te stimuleren en al het organische materiaal (bladeren en dergelijke) sneller te laten afbreken door microorganismen.

  Groetjes,

  Bram