Ando-san, one of the Old boys

Nadat we hem al even tegenkwamen in een vorig artikel als kweker van de Grand Champion van de 1st ZNA/ Shinkokai All Thailand Nishikigoi Show, wil ik deze nog even nader toelichten. Mr. Toshimitsu Ando, van de Rikoen Koi Farm is denk ik in Nederland nog vrij onbekend en in de dagelijkse wandelgangen is hij nog maar weinig gehoord. genoemde titel toont toch stiekem aan dat het wel een kwaliteitskweker is. Ando-san er eentje van de beroemd en beruchte Dainichi old Boys…

 

potentievolle Sanke van Ando-san aangekocht door RelaxZen

De ‘oude jongens’ krentenbrood van Dainichi is een select gezelschap. het zijn kwekers die ooit allen begonnen op de Dainichi Koi farm en naar verloop van tijd hun eigen Koi farm zijn begonnen. Dit hebben ze allen niet onverdienstelijk gedaan en zijn inmiddels op zich al klinkende namen. Het gaat dan om kwekers als Nogami, Marudoh of Omosako! Ja, zij zijn nog steeds hecht verbonden waaronder ook Mr. Toshimitsu Ando, die op 18 jarige leeftijd begon met werken op de Dainichi Koi farm. Op zijn 22e is hij zelf een koi farm begonnen dat nu bekend staat als ‘Rikoen koi farm’. Ando-san gebruikt uitsluitend bloedlijnen van Dainichi voor zijn enige echte gosanke kweek.

Onderstaand een filmpje van de kweker dat prachtig is samengesteld door Relax Zen. Hierin kom je ook bovenstaande Sanke weer tegen op 4:52, waarna het beeld overgaat zodat je de ontwikkeling ziet van deze vis als nisai. (in het tweede levensjaar) Erg mooi om te zien:

 

 

 

foto en video: www.relaxzen.nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App