I'm pleased with my new working environment for the next 7 months!

Sinds mijn aankomst in Japan is er nog maar weinig tijd geweest om even stil te staan bij dit feit; vrijwel meteen ben ik weer in het arbeidsproces gerold. Enerzijds misschien een beetje veelvergend, anderzijds voel ik me wel meteen weer ‘one of the boys’. Wat ik al wel onvermoeibaar heb gedaan is het verzamelen van foto- en videomateriaal. Ik zal proberen dit alles zoveel mogelijk met julie te delen. Voor degenen die het was ontgaan; Ik ben momenteel in japan werkzaam bij de Dainichi Koi farm voor de komende zeven maanden. Ik zal beginnen met het dagelijkse werk sinds mijn aankomst op de farm…

Samen met Osame-san, een der meest ervaren werknemers van Dainichi en Kanno-san, een nieuwe werknemer van 21 jaar oud, hebben we de taak gekregen om de voorbereiding van de mudpounds voor onze rekening te nemen in de Muikaichi yama (gebergte). Dit werk bestaat uit het schoon en vrijhouden van de waterweg van het smeltwater dat van de bergen af naar beneden komt. Dit gaat langs goten en beekstroompjes die in het verleden door Dainichi zelf zijn aangelegd. Daarbij zullen deze stromen zo moeten worden gereguleerd dat alle mudpounds worden afgevuld. Dit gebeurd middels pijpen en slangen.

Dan worden ook de voedermachines geprepareerd en op de juiste plek ingesteld. Ook wordt er een voederring geplaatst dat bestaat uit een buizenframe om het voer op zijn plaats te houden.

Gedurende de winter zijn er ook erg veel bomen en takken afgebroken en naar beneden gevallen als gevolg van hevige sneeuwval en andere weersinvloeden. Daarvan komen er ook de nodige takken in de mudpounds terecht; naast het kwekersbestaan, ontwikkel ik dus momenteel ook aardig wat competenties als houthakker. 😉

Maar takken zijn niet het enige waarvan we de mudpounds moeten vrijwaren. Kikkerdril, dat hier ook wel ‘Omagi’ genoemd wordt is hoogst onwenselijk. Dit worden namelijk geen kikkertjes zoals in Nederland. Dit zag je al eerder toen Tiebo met zo een kikkerkoning werd geconfronteerd tijdens een ikeage bij Yagenji vorig jaar. De kikkers zijn voedselconcurrenten voor de jonge Koi, zijn een vervuilende factor en eten de kleinste tosai simpelweg op. Het is dus zaak de mudpounds zoveel mogelijk in het ‘omari’ stadium van de kikker te ontdoen van deze amfibi.

Check onderstaande foto’s maar, de videos zal ik op een later tijdstip posten.

Muikaichi: one of Dainichi's main mudpond areas

Omagi: frog eggs

There's still snow around, even if the temperatures are around 25 degrees!

Don't be scared, this is just your reporter bringing you the news live from Dainichi Koi Farm!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.