De kweker van de GC: Mr. Toshimitsu Ando

Onlangs vond er een bijzondere Koi Show plaats in Thailand.  Waar we in de meeste gevallen moeten kiezen tussen een show, geleid door de Zen Nippon Airinkai (ZNA) of de Shinkokai (kwekersorganisatie), was het in Thailand voor het eerst dat er een gecombineerde Koi Show werd gehouden van Shinkokai en ZNA  tezamen. Dit hield in dit geval in dat de jury bestond uit zowel ZNA-judges als kwekers. Deze kroonden onderstaande 93 cm grote Kohaku van Rikoen Koi Farm tot Grand Champion van de 1st ZNA/ Shinkokai All Thailand Nishikigoi Show 2011…

Grand Champion 1st ZNA/ Shinkokai All Thailand Nishikigoi Show 2011. picture courtesy by: Jane Maneerat

De juryleden van de Shinkokai waren Futoshi Mano (dainichi), Hisashi Hirasawa (marudo), mr. Tani (Tani Koi farm) en ook Takashi Omosako. Onder de ZNA juryleden was onder andere Leung Hongman, die ondermeer jurylid was tijdens de laatste Holland Koi Show in Arcen. Ze verkozen deze Kohaku boven de concurrentie die zonder meer aanwezig zal zijn geweest. Deze gezond ogende Koi doet zo op het eerste geval niet vermoeden dat zij 93 cm is door diens ranke bouw. De foto is iets van voren genomen, maar de kop ziet er wel erg mooi gebouwd uit. De pigmentatie is echt dieprood en egaal, het sashi en kiwa is scherp en het patroon aantrekkelijk. Zondermeer een waardig kampioen. De Koi werd gekweekt door Mr. Toshimitsu Ando, beter bekend als Rikoen Koi Farm.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App