I'm home...

Ik zit hier nu op de bank, na een rustige eerste werkdag. De jetlag is op dit moment ook wel aardig te merken, althans: de vermoeidheid begint wat toe te slaan. Gisteren (3 mei) ben ik rond 9.00 in de morgen aangekomen op Narita International Airport. Enkele uren trein reizen later, waarvan ik het merendeel op mijn koffer zittend heb doorgemaakt, werd ik om 13.00 door Sakamaki-san opgehaald van het treinstation in Nagaoka. Na een frisse douche en een goede maaltijd werd ik gelijk aan het werk gezet door Shigeru-san: het voelt weer erg vertrouwd om hier te zijn. Het is op dit moment trouwens Golden Week, dit zijn nati0nale feestdagen. Deze duurt van 29 april tot en met 5 mei.  De familie Mano laat zich tijdens deze ook gelden middels het plaatsen van een lange vlaggenmast met daaraan Koinobori. Een koinobori is een karper-achtige vlag (of Koi) en wordt meestal getoond om aan te tonen dat er jongens in het gezin aanwezig zijn. Op 5 mei, de laatste dag van de Golden Week, wordt er de kinderdag gehouden.

Koinobori at Dainichi

De magoi (die nu niet zichtbaar is) stelt de vader van de zoon voor, de benigoi de moeder. De zoon wordt uitgebeeld met de blauwe karper, in dit geval geldt dit dus voor Akira, welke op 1 februari 2010 is geboren.

Na een goed diner (yakiniku: Koreaanse BBQ) was het tijd om naar bed te gaan, ik heb geslapen als een roosje…

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Heel veel plezier daar maar dat zal je vast wel lukken.
    Ik volg je op de voet en alle update’s zijn welkom 😀

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App