verkrijgbaar in diverse kleuren

Op de straten van China worden sleutelhangers verkocht. Op zich niet zo een bijzonder beeld. Ware het niet dat deze sleutelhangers levende dieren bevatten. Het gaat om gesloten plastic zakjes met daarin en schildpadje of visje! Inderdaad een gesloten zakje zonder lucht, voedsel of eten. Er wordt gesteld dat er voeding is toegevoegd, maar laten we eerlijk zijn, deze dieren zijn ten dode opgeschreven. en dat alles omdat het geluk zou brengen…

Vooral kinderen, maar zelfs volwassenen kopen deze, want zo lijkt het in China, het kan niet gek genoeg.

Een afgrijselijk aanzien te weten dat deze dieren doelloos zullen sterven

Het is tergend kijken naar het Braziliaanse schildpadje, wetende dat deze spoedig de dood zal vinden. Een dierenrechtenbescherming zoals in Nederland kennen ze niet in China, anders dan alleen voor ‘wildlife’. Dierenbeschermingen en organisaties wereldwijd hebben inmiddels protest aangetekend tegen deze gruwelijke dierenmishandeling. Een van de petities, gesteund door de Nederlandse vissenbescherming heeft inmiddels bijna 30.000 handtekeningen weten te verzamelen. Hier vind je de petitie.

Vers van de markt...

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.