Tot de herfstoogst verblijft Bram in Japan

Hij zit in de lucht, dat weet ik nagenoeg zeker. Tot aan het moment dat hij het vliegtuig instapte had ik Bram aan de lijn. Met een directe vlucht van Amsterdam naar Tokio heeft Buramu-san, voorlopig een laatste voet op Nederlandse bodem gehad en zal hij voor zeven maanden verblijven in het goede gezelschap van al die kwekers waar velen van ons slechts van horen in een bloedlijn of op het bordje aan een verkoopbak bij de dealer.

 

 

En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, zal Bram in het kader van zijn opleiding aan de Universiteit van Wageningen, waar hij Visteelt studeert, divers wetenschappelijk onderzoek verrichten in samenwerking met ook Japanse autoriteiten. KoiQuestion brengt hiermee niet alleen noeste arbeid en een helpende hand naar Japan zoals we eerder al deden. Het kwekersregime, die veelal ervaring gebaseerd beslissingen maakt en hun koers naar aanleiding van persoonlijk welslagen of juist mislukking afleiden, krijgt hiermee de Nederlandse ratio en kennis aangereikt om mee te stoeien.

 

‘Het moet voor Bram voelen alsof je mag sleutelen in de garage van Ferrari’


Shigeru Mano spreekt tijdens het koi Congres in Arnhem

Lang genoeg liepen we al rond op ook de Dainichi Koi Farm om bovengemiddeld geïnteresseerd op te vallen. (Zeg maar gerust ‘Koi-gek’, we kunnen er tegen). Ook Dainichi is dit opgevallen en in de gesprekken en interviews die we met hem voerden, is hij van onze goede bedoelingen en inzet overtuigd geraakt. Dainichi ondersteunt KoiQuestion dan ook ten volste. Mede hierdoor waren konden we Shigeru Mano van de Dainichi Koi Farm naar Nederland halen om enkele lezingen te geven op het International Koi Congres 2011 te Arnhem dat uitmondde in een fantastisch en leerzaam evenement. Ook voor de kweker uit Japan. Hij hoorde hier dingen waarvan hij het zelf tot op heden niet voor mogelijk hield.

 

We zijn dus gewaagde partners geworden in ‘Sharing Knowledge’. Het is nu al een prachtig resultaat van een initiatief dat wij nog steeds geeneens een jaar geleden hebben geïntroduceerd en daar zijn we bijzonder trots op. De mogelijkheden zijn eindeloos en we zullen er alles aan doen om onze relatie met Japan en haar kwekers verder uit te diepen en betekenis te geven voor iedere geïnteresseerde. De onderzoeken die Bram uit zal gaan voeren zal hij zelf vanuit Japan nader toelichten. Verder kunnen we inmiddels verklappen dat we een heuse rol zullen spelen in tests voor nieuw op te zetten kweken… Zou het niet te gek zijn dat wij, simpele hobbyisten, door gedrevenheid en passie, behulpzaam kunnen zijn in de productie van Nishikigoi? Het moet voor Bram voelen alsof je mag sleutelen in de garage van Ferrari. Succes Bram!

KoiQuestion, ingeburgerd in de stal van Dainichi. Geen ferrari's, maar wel voldoende ferrari-rood te zien 😉

We hopen op jullie feedback en veelvuldige vragen tijdens het verblijf van Bram in Japan. We zullen ons zoveel mogelijk inzetten jullie vragen van een passend antwoord te voorzien.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

 1. Wat een prachtige ervaring zal dit zijn! Iemand die objectief alle info kan geven vanuit de bron! Wat jullie 2 jonge koifreaks al bereikt hebben is echt prachtig! Deze site w8 een mooi toekomst!

  Hoeveel lezers heeft deze site eigenlijk als ik vragen mag?

  mvg,

 2. Het is inderdaad een eer voor Bram, dat hij dit mee mag maken. Het zegt ook heel veel over zijn huidige kennis, welke alleen maar toe zal nemen.
  Ik hoop, dat hij ons op de hoogde zal houden als de laatste keer, het was zeer leerzaam.

  Succes,

  Ingo

 3. Heel mooie ervaring en vooral leerzaam ik zou graag willen ruilen.
  Ik ga het tot het einde volgen heel veel plezier en leerse in JAPAN