zucht...

Terwijl onder toeziend oog van de wereld Prins William zijn Kate Middleton huwt, laat zich het verbond tussen twee mensen en de waarde die deze met zich draagt nog eens doordringen tot de mensheid. Alhoewel noch kerkelijk noch kennis van de koningshuizen mogen we ons best verblijden met de aanschouwing van een zo puur moment van ‘vasthouden en loslaten’. Een fenomeen dat ons bestaan zo driftig kenmerkt; zo ook dat van de koihobbyist…

Als fervent liefhebber voor wie Koi niet alleen deel van het leven, maar ook van mezelf is, was het een zwarte dag in de geschiedenis, toen ik afstand moest doen van mijn vissen. Een wat door anderen tijdens een bezichtiging gekenmerkt werd als ‘bouwwerk’, werd door mij gezien als vijver, het hart van de hobby. In een langdurende overweging heb ik dan ook moeten besluiten dat het beter was de vissen een ander onderkomen te geven, hetgeen het vorig seizoen reeds plaats heeft gevonden en wat allemaal in goede banen is geleid door Bram, waarvoor ik hem zeer dankbaar ben. Loslaten…

 

Gelukkig zijn er nog altijd vrienden waar ik mijn hart kan ophalen.

Nu echter was het dan ook tijd voor de vijver om zich geruimd te zien en plaats te maken voor ruimte, voor een goedkeurende blik, de verkoop van de woning in het vooruitzicht. Na zoveel zweet en tranen voelt het als een weduwe die eindelijk afstand doet van zijn trouwring, om het hart van de hobby, de vijver te hebben moeten afbreken en afvoeren. Nu de vissen weg waren was de vijver nog het enige dat mijn ontkenning in stand hield. “Op de vraag heb je zelf ook een vijver?”, antwoordde ik , tot vorige week, zoals William en Kate beiden deden vandaag, nog steevast “ja”. Loslaten…

 

‘Ook zonder vijver ben en blijf ik fervent hobbyist!’

 

Gezegend met een krachtig verbond vond ook ik, door vriendschap en liefde, mezelf niet alleen voor deze klus en werd bijgestaan door enkele vrienden en familieleden die met mij van deze treurige dag, er eentje maakten met een lach. Met noeste arbeid en verkwikkende humor hebben we de klus geklaard en bleek het loslaten van het feitelijk koi houden dragelijker. Nu was ik gisteren nog op bezoek bij een van die vrienden om een zucht te slaken terwijl ik zijn Koi voerde en kwam weer tot besef hoe mooi de hobby is als je deze deelt met vrienden. Ik vrees dat je me wat vaker mag verwachten nu Remy… 😉 Bedankt voor de hulp; Remy, Janine, Jacob, Deniel en Liza en natuurlijk Marion.

 

De komende tijd zal ik regelmatig wat bezoekjes afleggen vrees ik... 😉

Loslaten is een belangrijke pijler binnen het boeddhisme, het stelt je in staat geluk te vinden zonder materie of eigendom, maar helpt ook inzicht te verkrijgen in het niet tastbare en kan je verder laten reiken  dan voorheen. Ook zonder vijver ben en blijf ik fervent hobbyist! Desalniettemin hoop ik spoedig een nieuwe vijverbouw met jullie te kunnen delen…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App