One of the Koi getting displayed

Afgelopen zondag, 10 april 2011, vond de Nishikigoi Charity Auction plaats. Deze veiling stond volledig in het teken van de slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 11 maart jongstleden. De Shinkokai van de Niigata prefectuur, onderdeel van de All Japan Nishikigoi Promotion Association, had deze veiling speciaal georganiseerd om hun steun aan de slachtoffers te betuigen. Op 24 oktober 2004 hadden zij diezelfde steun namelijk net zo hard nodig, toen een zware aardbeving het Niigata gebied trof. Op deze manier betuigen zij nu dus hun steun. Shigeru Mano van de Dainichi Koi Farm vertelde me gisteren dat er wederom een zware aardbeving is geweest op 11 april, maar er gelukkig geen schade is ontstaan.  

De veiling was daarbij ook nog eens een groot succes. In totaal werden er 150 Koi aangeboden, waarvan het merendeel tosai was. Deze 150 tosai hebben in totaal een bedrag van rond de 15 miljoen Yen opgebracht! 15 miljoen Yen is ongeveer €140.000,-!  

The audience during the auction

President of the Niigata Shinkokai, Futoshi Mano from the Dainichi Koi Farm, looks pleased with the biddings

Onder andere onze sponsor Papegaaien en Koicentrum van Keulen heeft op deze veiling acht Koi kunnen aankopen, waarvan onderstaande Koi mijns inziens de meest indrukwekkende is.  

Isa Showa male, nisai - 54 centimeter

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App