Jeroen van Keulen from Papegaaien en Koicentrum van Keulen

Het mysterie is ontrafeld. De unieke verschijning die we jullie vorige week toonden bracht her en der aardig wat twijfel teweeg.  Is de Koi, gehuld in het kleurenspectrum van de gosanke nu een Sanke, Showa of Kawarigoi. Voortgekomen uit een Goshiki ouderset ontsproot ook meermaals het idee dat de vis weleens als koromo geklassificeerd zou worden. Wel nu, het benching team en de jury hebben hun oordeel geveld op de Interkoi Rheinberg 2011.

Het door de Japanse kweker Masaki voortgebrachte zwemmende juweel werd ingezet door Jeroen Van Keulen. Deze ziet een uitdaging voor het benching team wel zitten en het is dan ook niet de eerste keer dat hij iets bijzonders meeneemt. Alhoewel we helaas niet met het benchingteam hebben kunnen praten, was het duidelijk dat dit geen unanieme call zal zijn geweest. De koi die toch het meest getipt werd als Sanke, belande op de InterKoi Show in de Kawarigoi klasse. En dat is niet onverdienstelijk gebleven. De koi behaalde uiteindelijk de 2e prijs in deze categorie.

Het bleek toch een Kawarigoi te zijn...

Opgemerkt moet worden dat ten faveure van deze oprecht unieke Koi, het een veel minder unieke, maar wel fabuleus mooie, Ochiba is geweest die er met de Most Unique aan de haal ging. Alhoewel de Ochiba, ingezet door Danny’s Koi Cafe, een fantastische vis is, was het in mijn optiek toch zeker niet de meest unieke.

Bekijk de video van deze opmerkelijke Kawarigoi hier.

Alhoewel de vis je persoonlijke smaak wel moet triggeren, deed ze dat zeker en wel bij mij. Een indrukwekkend bijzondere Koi die ook in uitstekende conditie verkeerd doet dat gewoon met je en ik houdt zo af en toe wel van het onconventionele. De vis was werkelijk wonderschoon en spreekt me erg aan. Ik ben benieuwd of we haar nog terug gaan zien op een andere show dit jaar en zullen indien mogelijk haar ontwikkeling met jullie delen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

 1. Hallo,

  even een reactie op deze bijzondere vis.
  Ik zag de foto en ik vond het nou niet echt een geweldige vis.
  Wat je al aangeeft het moet je smaak zijn.
  Nu zit ik net het filmpje te kijken WAT EEN PRACHTIGE VIS IS HET.
  Wat een verschil kan er toch tussen een foto zitten en een filmpje.
  Ik zeg nu wel mij smaak erg mooi.

  Gr Jan

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App