Hellooooo Sunshine!

Het is een zonnige dag. Op de hoek van de straat zijn twee steigerbouwers druk in de weer. Vanaf twee verdiepingen hoog kijken zij neer op de stoep. Hun aandacht wordt getrokken door het klakken van twee voorbij marcherende hakken op het betonnen tegelwerk. Het schoeisel blijkt toe te behoren aan een vrouw die zich die morgen dusdanig met zelfvertrouwen vervulde om zich in een rode rok te durven hullen. Bezweet volgt Andre de gang van het vrouwelijk schoon en kan dan het fluiten op zijn vingers niet meer laten… Ze kijkt om: “hellooo Sunshine!”

Het is deze fictieve passage die ten grondslag ligt aan de naam van de Grand Champion van de Interkoi Show Rheinberg 2011. Eigenaar André Verpoucke en zijn wederhelft Conny, die samen een steigerbouw bedrijf runnen, waren in de wolken met hun overwinning. Was het vorig jaar nog Cleopatra II waarmee de Belgische hobbyist het hoogste tij vierde, nu was het de driekleur genaamd “Sunshine”. Wanneer ik hem vraag naar hoe hij deze dame heeft kunnen vernoemen naar die warme lichtstralen, vertrouwd deze mij fluisterend toe dat dit de naam is die hij weleens gebruikt wanneer plots bevangen door vrouwelijk schoon.. ‘sunshine’.

Sunshine zag haar eerste zonnestralen in mei 2006 en is een nakomeling in de Hiryu bloedlijn van Sakai Fish Farm (SFF). Reeds als sansai wisten vader en zoon Clement van Kokugyo Koi de potentie in ’t Viske te herkennen en dit leidde tot aankoop van de Sanke. In de jaren daarop is de Koi verbleven bij diens geestelijk vader Kentaro in Hiroshima om zich verder te ontwikkelen. Dit noemen we ook wel ‘Azukari Koi’. Bij dit proces wordt voortdurend geëvalueerd hoe de ontwikkeling van deze Koi verloopt. Zal ze nog een jaartje bij Sakai verblijven of is het misschien de juiste tijd om de Koi over te vliegen naar Europa… Goed genoeg was ze, maar dat ze zich zou ontluiken tot een echte runway model, had zelfs Kentaro niet verwacht…

Development of Sunshine, from sansai (71 cm) to gosai (85 cm)

Sunshine as she looked on the Interkoi 2011, 85 centimeters long

Morgen lees je het tweede deel van het interview met de winnaar van de Grand Champion op de Interkoi Show Rheinberg 2011.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App