GC Interkoi 2011 - owned by André Verpoucke

De prijsuitreiking op de Interkoi Show gebeurt traditioneel op een groot podium. Een voor een werden de prijswinnaars ten tonele geroepen. Hetgeen opviel was dat deze bestijging veelvuldig geschiedde door Belgische benen. Het waren onze zuiderburen die Duitsland met behoorlijk wat eremetaal verlieten vandaag. Kim’s Koi, Danny’s Koi Café, Elna Koi, Danny’s Koi Café, Floors Koi Shop, Kokugyo ’t Viske, Danny’s Koi Café, André Verpoucke, Johnny Lievens en Danny’s Koi Café…

Nee, het is niet abusievelijk dat Danny zo vaak wordt genoemd in bovenstaand rijtje. Het waren namelijk de klanten van Danny die behooorlijk in de prijzen waren gevallen, maar het podium schuwden. De titelhouder van de Rinyukai Koi Show in Japan toonde zich echter niet te groot voor het hobbyistenpodium en collecteerde met plaatsvervangend trots voor zijn klanten en tot vermaak van de speaker, de bokalen bij elkaar. Hieronder de Most Unique Koi en drie Best in Variety Awards die u spoedig zal mogen aanschouwen in een artikel op KoiQuestion.

Danny de Schrijver from Danny's Koi Café

Als klapper was daar natuurlijk André Verpoucke, zoals gisteren al vermeld, die fier het podium de zijne maakte en de gepaste eer dankbaar in ontvangst nam voor zijn Grand Champion titel. De tweede op rij voor de Belgische hobbyist. Vorig jaar wonnen hij en zijn vrouw Conny ook al de Interkoi Rheinberg. Toen met een Kohaku, nu met een Sanke. We spraken de dolgelukkigen uitgebreidt, waarvan u de hoogtepunten, het verhaal achter de grote kampioen en diens naam allemaal te weten komt in het interview dat morgen op KoiQuestion zal worden gepubliceerd.

The ZNA handover ceremony of the Grand Champion trophy

Om een contrast te tekenen met al dat Belgische geweld, willen we ook de Nederlandse successen even aanhalen, want ook die waren aanwezig. Jeroen van Keulen, van Papegaaien en Koicentrum Van Keulen mocht ook meermaals het ereplatform betreden om onder andere Best Tategoi, Later Young Champion en een Best in Variety Award voor de Kin Gin Rin B in ontvangst te mogen nemen. In totaal won de koidealer uit Nijverdal maar liefst 21 prijzen! Onder deze ook de mysterieuze Koi die wij je vorige week toonden. Wat het nu was? We brengen het in woord en beeld deze week.

Jeroen van Keulen from Papegaaien en Koicentrum van Keulen

Verder verging het ook de noordelijkste dealer KiëtaKoi uit Veendam en de zuidelijke Jos Aben niet onverdienstelijk en mochten ze beiden een voor elke vinger aan de hand prijzen in ontvangst nemen. Beide deelnemers zijn behoorlijk aan de weg aan het timmeren en zullen we waarschijnlijk meer van gaan horen op KoiShows in de toekomst. Ook Connoiseur Koi Holland viel in de prijzen met de Adult Champion, zijnde een oude bekende Van de Holland Koi Show en ook de Watermolen wist met prijzen huiswaarts te keren.

Morgen zullen we jullie zoveel mogelijk verblijden met de Koi die de gezichten in deze blog uiteindelijk zo hebben laten lachen. Kim van Kim’s Koi mocht met zijn bokalen voor ondermeer Young Champion en Best in Variety voor Doitsu A en Hikarimuji Mono extra trots zijn, daar zijn ongeboren kindje al in de buik applaudiseerde voor diens resultaten.

Kim Cloet from Kim's Koi

André Verpoucke & Joachim Clement from Kokugyo Koi 't Viske next to the judges

Winnaars, proficiat!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.