The breeder of my newest Koi; Tygo Veldhoen

Het beloofd een spannend weekeinde te worden, dat is wat zeker is. Niet alleen wordt de allereerste Koi Show van 2011 op het Europese vaste land gehouden, een evenement dat we zeker zullen bezoeken en verslaan; maar wat nog spannender is, is dat ik vandaag mijn nieuwe koi op zal gaan halen. Ik heb het visje nog niet gezien, maar ze is zwart met grijs en zal niet veel groter zijn dan 20 centimeter. Ze zal ook niet groter groeien en toch is het eer eentje die ik nooit van de hand zal doen en leeft zolang als ik. Mijn nieuwste Koi is een tattoo…

Het is een idee dat al jaren rondwaart door mijn gemoederen. Iets waar je soms eens over praat of zelfs weleens droomt. Dit jaar was het tijd om de daad bij het woord te voegen; to walk the talk and to live the dream. Zolang mijn geheugen reikt ben ik al gek van Koi en ik ben altijd bezig met het bestuderen, verzorgen and vastleggen en delen van de schoonheid van deze meest edele vissoort in woorden en op foto’s. Het was dan ook voor de hand liggend.Bijna iedereen die ik vertelde van mijn aanstaande tattoo rageerde met; “Laat me raden, een Koi?!” LOL

 

Nishikigoi is not only part of my life, it is part of me and who I am’

Nishikigoi, Japan en hun hele geschiedenis samen inspireren mij dagelijks. Rebecca Rodgers, main editor from the UK Koi mag, noemde mij al eens een ‘Nishikigoi Nut’ en ik moet eerlijk bekennnen dat ik er eigenlijk best door gevleid voelde. Nishikigoi is niet alleen deel van mijn leven, maar ook van mij en wie ik ben. Je zou kunnen zeggen dat het alles koi is dat ik adem, maar dat zou wel erg gaan stinken ;). Koi zou in ieder geval het ene zekere element zijn dat mijn tattoo zou moeten ‘omarmen’ om ook letterlijk te worden tot wie ik ben.

 

This picture inspired me the most. (Foto gemaakt van een afbeelding uit NVN magazine.)

Ik heb nog geen enkele tattoo en dit wordt de eerste keer dat iemand mij met een naald zal prikken waarvoor ik dankbaar zal zijn. The tattoo die ik voor ogen heb is een 3/4 sleeve met een deel van de borst ook bedekt. Een typische Japanse tattoo met bijbehorende achtergrond en stijl. Naast de Koi, in de ban van een Samurai ( of andersom), zal er nog een dier prijken op het design; een Japanse kraanvogel of Tanchozuru. De kweker van deze koi heet Tygo Veldhoen van Schiffmacher en Veldhoen in Amsterdam. Ik ben van mening dat hij een van de meest capabele mensen is voor dit stukje ‘irezumi’ en nadat ik hem gisteren al even ontmoette heb ik er helemaal een goed gevoel over. Hij was even enthousiast als ik!

 

De hele sleeve zal zo’n 22 tot 25 uur werk zijn voor de kunstenaar en dus zal het in meerdere sessies zijn dat het zijn voltooiing vind, maar ik houdt jullie op de hoogte middels KoiQuestion en zal in latere blogs de betekenis en symboliek aan jullie uitleggen.
Met nog anderhalf uur voor mijn afspraak zal ik me maar eens klaar gaan maken en wat gaan eten om mijn maag te sterken voor de stijgende spanningen. Want dat is het zeker, spannend tot en met… wish me luck!

 

The cranebird is an inspiring symbolism to me, Japan and the history of nishikigoi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App