And the Grand Champion of Interkoi 2011 is...

Jazeker, ze hebben het hem weer geflikt! Na als onbekende hobbyisten in 2010 de Grand Champion titel te hebben gewonnen, doen ze het nu weer! Grand Champion op de Interkoi 2010 met Cleopatra II, om vervolgens later in het jaar de Grand Champion award op de Nationale Koi- en Vijverdagen in Appeltern te winnen met Geisha II. Wat een droomscenario, driemaal Grand Champion in iets meer dan één jaar tijd! Deze Sanke, gekweekt door de Sakai Fish Farm (SFF), is 85 centimeter lang en gosai (in haar vijfde levensjaar). In oktober 2008 is deze gracieuze Sanke door ’t Viske aangekocht op de auction van SFF. Toen was ze als sansai al 71 centimeter groot. Ouderdier van deze vis is de welbekende Hiryu.

Na een lange winter is het koiseizoen dan eindelijk weer op volle toeren na een paar weken mooi voorjaarsweer. De eerste toonaangevende koishow van het jaar in Europa is van start gegaan, de Interkoi van het jaar 2011. De KLAN (Koi Liebhaber am Niederrhein) heeft de show, na enkele jaren geleden verhuisd te zijn, wederom georganiseerd in de vertrouwde Messe Niederrhein in Rheinberg, Duitsland. Op 2 april barstte dan eindelijk het geweld los. Na ruim op tijd thuis vertrokken te zijn, konden we na even in de rij te hebben gewacht, het terrein op. Niet veel later was het grote nieuws bekend: de Grand Champion van de Interkoi 2011 is gewonnen door een Sakai Fish Farm Sanke van 85 centimeter. Niet veel later kreeg ik te horen van wie deze prachtige Sanke eigendom is, namelijk André Verpoucke en Conny de Jaegher…

Laat ik er verder niet te veel over praten, hier is de beste vis van de 2011 editie van de Interkoi:

Grand Champion Interkoi 2011 - Sakai Fish Farm Sanke owned by André Verpoucke & Conny de Jaegher

Morgen meer nieuws en kampioenen in woord en beeld op KoiQuestion!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Nogmaals van rte gefeliviteerd met de overwinning Andre en Conny! Vandaag nog hele mooie pics gemaakt en bedankt voor het interview, zeer spoedig hier te lezen op KoiQuestion.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App