1 van de 16

Shigeru Mano komt naar Nederland. De befaamde kweker heeft zijn drukke agenda (onder druk van ons ūüėČ vrijgemaakt voor een bezoek aan het International Koi Congres dat op 11, 12 en 13 maart aanstaande plaats zal hebben in Papendal congrescentrum te¬†Arnhem. En die drukke agenda is niets gelogen, de kweker heeft het in deze periode namelijk verschrikkelijk druk met de voorbereidingen van het volgende kweekseizoen en de vele dealers die in Japan zijn om tosai (koi minder dan 1 jaar oud)) aan te kopen. En als het dan toch tosai-tijd is, dan kan Mano-san toch ook wel een doosje meenemen naar Nederland…?!

Tijdens het International Koi Congres, een uniek evenement dat dit jaar voor het allereerst zal worden gehouden en waarbij vele kundige sprekers hun kennis met jou zullen willen delen, komt ook Shigeru Mano aan het woord. Wat je precies van hem kan verwachten schreef ik reeds vorige week over deze unieke kans. Want naast de lezingen die KoiQuestion samen met de kweker aan je zal presenteren over de historie van de Dainichi Koi farm en diens bloedlijnen alsook over hoe de Koi er van kweek tot ikeage opgroeit, zal er ook een heuse workshop plaats hebben. In de hoofdrol ditmaal niet de kweker zelf, maar 16 andere afgezanten van de Dainichi Koi Farm:

Welke is jouw favoriet

Dit zijn de Koi die het op onderwerp van gesprek zullen vormen tijdens de workshop. Het gaat om tosai afkomstig van verschillende Dainichi bloedlijnen als; Hotaru; Roman, Rikidozan, Gachapin, Sakura, Butta en Kokugyo. Vanaf morgen zijn deze Koi ook stuk voor stuk te vinden op de Flickr-pagina van KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App