Hiroshima Castle

Japan was naast het land van de Koi, ooit ook zeker het land van de Kastelen. Door de geschiedenis heen zijn er helaas velen gesneuveld of gesloopt en van de 5000 kastelen zijn er nog slechts 50 die zich fier laten gelden. Gewoon, omdat ze even betoverend op je netvlies werken en onderdeel uitmaken van de cultuur die wij zo benijden, hieronder 10 van die wonderlijk mooie kastelen in Japan…

Himeji Castle

Himeji Castle Japan

Misschien heb je dit kasteel al wel eens gezien. Het is namelijk onderdeel van de filmset ‘You only live twice’ geweest. In deze James Bond film was het een Ninja training school. Maar ook in de ‘Last Samurai’ vormde dit kasteel, dat ook wel het ‘White Heron Castle’ (Kasteel van de witte reiger) wordt genoemd het decor. Het dateert officieel van de 14e eeuw, maar werd herbouwt in 1580.

Matsumoto Castle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matsumoto Castle

Dit kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en wordt ook weleens ‘Crow’s Castle’ (Kraaienkasteel) genoemd vanwege de zwarte kleur. Deze Koi doet door de zwarte kleur en de strakke lijnen zelfs modern aan als zijnde van deze tijd.

Maruoka Castle

Maruoka Castle

Ook wel bekend als ‘Mist Castle’ omdat de legende spreekt van een geheimzinnige mist die het kasteel zou omhullen wanneer de vijand het tracht te benaderen. Maruoka Castle werd gebouwd in 1576 en staat in Sakai.

Hiroshima Castle

Hiroshima Castle

Het Hiroshima Kasteel werd gebouwd in the jaren 90 van de 16e eeuw en werd verwoest in de tweede wereldoorlog door de atoombon. Het is herbouwd en dient nu als museum. Een prachtig omringend landschap zorg voor een idyllisch beeld.

Fukuyama Kasteel

 

 

 

 

 

 

Fukuyama Castle

In the Edo periode was dit een zeer belangrijke kasteel. Gebouwd in de 17e eeuw werd dit kasteel na de Tweede Wereldoorlog herbouwt en huist nu een geschiedenis museum. Werkelijk schitterend dit en het kriebelt me nu enorm dat ik zo een kasteel nog niet in werkelijkheid zag.

Kiyosu Castle

Kiyosu Castle

Gebouwd ergens tussen 1394 en 1427, maakt dit tot wel een eeuwenoud erfgoed. De Zen-tuin die er voor ligt is ook uitermate inspirerend. Prachtige enorme keien en gedetailleerd geharkt grint.

Matsue Castle

 

 

 

 

Matsue Castle

Ook wel bekend als ‘het zwarte kasteel’. Dit is een van de weinige kastelen in Japan die de originele houten vorm hebben. Je ziet vijf etages vanaf de buitenkant, maar in werkelijkheid is er een zesde, verstopte etage. Dit kasteel werd afgebouwd in 1622. Doet mij dan weer denken wat er op deze geheimzinnige zesde etage huist…?

Nagoya Castle

 

 

 

Nagoya Castle

Ook dit kasteel werd weer herbouwd na de tweede wereldoorlog. Het Nagoya kasteel werd voor het eerst in het begin van de 16e eeuw  gebouwd.

Okayama Castle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okayama Castle

 

Het Okayama kasteel is een spectaculair zwart kasteel gesitueerd in Okayama dat evenals het Matsumoto kasteel ook wel ‘Crow Castle’ wordt genoemd.

Shimabara Castle

 

 

 

 

 

 

 

 

Shimbara castle

 

Van weer een heel andere orde is dit witte kasteel. Vijf verdiepingen hoog maar liefst. De bouw zou destijds zoveel extra belastingen hebben gekost dat er een heuse opstand voortbracht dat later bekend zou worden als de Shimabara Rebellion. Het kasteel werd afgebouwd in 1624.


bron: www.teachenglishinasia.net / Photos of Maruoka Castle, Matsue Castle, Okayama Castle, Kiyosu Castle and Nagoya Castle originally from Wikipedia and licensed under the GDFL.


Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App