kansen moet je benutten!

Het is nog minder dan een maand wanneer op 11, 12 en 13 maart het allereerste International Koi Congres plaats zal hebben in Arnhem. Bram en ik zijn druk bezig met de voorbereiding van onze presentaties en natuurlijk met alles rondom de komst van de grote meester; de Japanse kweker, Shigeru Mano van de Dainichi Koi farm. Dit is echt uniek en dat kan ik niet vaak genoeg onderstrepen. Natuurlijk zijn er wel eens vaker Japanse kwekers op Nederlandse bodem, maar de kans om een van de beroemdste kwekers persoonlijk te horen spreken over zijn eigen visie en uitleg over bloedlijnen en kwaliteit van Koi…dat is werkelijk uniek!…

Een van de Congresruimten in het Arnhemse Congrescentrum Papendal

Daar waar de vrijdag alleen bedoeld is voor onder andere wetenschappers, professoren en (koi)dokters, zal dainichi op zaterdag 12 maart tezamen met KoiQuestion een uiteenzetting geven over de bloedlijnen van Dainichi. Aansluitend volgt een workshop kwaliteit en ontwikkeling. Hier zal je de gelegenheid krijgen om zelf, aan de hand van de door Shigeru-san zelf meegebrachte Koi, je kennis te testen. Herken je de kwaliteiten die een specifieke Koi op dit moment bezit en weet je hoe je deze moet vertalen naar de toekomst. Heeft de vis potentie? Je leert op een interactieve wijze de diverse facetten van kwaliteitsherkenning bij Koi. Dainichi zal hierbij je leermeester zijn… ain’t that just awesome! Aansluitend zal de kweker een bespreking met uitleg houden over de workshop. Uiteraard is het aantal deelnemers niet onbeperkt, dus wees erbij en bestel je tickets middels de website van het congres.

‘Een dergelijk professioneel opgezet evenement dat geënt is op kennisdeling draagt bij aan de kennis, bewustwording, de beleving en het draagvlak voor onze hobby’


Op de zondag zullen we Shigeru Mano assisteren bij zijn uitleg over hoe je het beste uit een Koi haalt! Hij zal je vertellen wat er echt toe doet bij het op laten groeien van Koi om deze niet alleen zijn kwaliteit te laten behouden, maar  om er een echte kampioen van te maken op een Koi Show. En wie kan dat beter weten dan hij?!Ook zullen we nog even terugkomen op de workshop en zullen we ingaan op de verschillende varieteiten. Afsluitend zal Dainichi zijn selectiebeleid toelichten. Al met al brengt dit een unieke ervaring met zich mee die je als hobbyist echt niet mag missen hoor.

Wanneer jullie niet naar Japan komen, dan komt Japan gewoon naar jullie! 😉

En dan is er nog veel meer op deze dagen dan Dainichi alleen. Wat te denken van sprekers als Mike Snaden, een ware Koi Kichi bekend om zijn goede oog voor potentie en het laten uitgroeien van deze vissen tot kampioenen. Of prof.dr. Gert Flik, een uiterst sympathieke maar vooral kundige man op het gebied van animale dierfysiologie, Rob Heijmans, mede-organisator en gerenommeerd koidokter en vele anderen. Kijk voor het volledige programma en om jouw tickets veilig te stellen op de website van het congres. De prijs van de tickets zijn Euro 100,- voor een dag en Euro 169,- voor beide dagen. Dit lijkt aanvankelijk aan de hoge kant, maar daarvoor is er  wel een stukje Japan voor jou naar Nederland gehaald en zul je als hobbyist een ongekende ervaring tegemoet gaan. Het International Koi Congres is een nieuw en uniek evenement dat we als KoiQuestion volledig omarmen. Een dergelijk professioneel opgezet evenement dat geënt is op kennisdeling draagt bij aan de kennis, bewustwording, de beleving en het draagvlak voor onze hobby. Tot 12 maart!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App