De duurste Koi ooit geveild

Het lijkt soms alsof de ene veiling nog maar net is afgelopen voor de volgende weer van start zal gaan. Volgens mij is dat ook gewoon zo. Toch verdiend deze veiling in het bijzonder de benodigde aandacht. De Niigata Nishikigoi Auction zal op woensdag 9 maart plaatsvinden in het Yamakoshi Branch Office en zo te zien wordt het weer een waar spectakel. De te veilen Nishikigoi staan namelijk al op de website gepubliceerd en ziet er af en toe zeer interessant uit. Herinnerd u zich de najaarseditie van dit evenement nog van 9 november jongstleden? Daar werd namelijk (toendertijd) de duurste Koi ooit op een open veiling geveild. Voor het bedrag van maar liefst 11 miljoen Yen (circa €100.000,-!) ging een Maruten Kohaku van de Dainichi Koi Farm onder de hamer.

Zou er ditmaal weer een dergelijk bod worden uitgebracht? Ik zal er in ieder geval niet meer van opkijken…
De Koi die op deze veiling worden aangeboden, zijn te zien op deze website. Via Google Translate kun je erachter komen welke kwekers welke Koi aanbieden. Deze link gaat direct naar de vertaalde pagina.
Het is jammer dat niet alle Koi even mooi op de foto staan, maar de Koi die er voor mij uitspringen zijn toch wel de Showa van Dainichi, de Kohaku van Torazo, de Showa van Isa, de Tancho Goshiki van Hiroi (Conias) en de Doitsu Sanke van Kataoka welke een eerste prijs in de Doitsu A 65 Bu klasse heeft gewonnen op de afgelopen All Japan Koi Show.

Dainichi Showa - Sakura offspring - nisai 56 cmIsa Showa - sansai 62 cm

Conias (Hiroi) Tancho Goshiki - yonsai 62 cm

Conias (Hiroi) Tancho Goshiki - yonsai 62 cm

Kataoka (Oya) Doitsu Sanke - yonsai 62 cm - Best in size Doitsu A 65 Bu op de All Japan Koi Show van 2011

Wat mij opviel was dat alle aangeboden Koi 62 cm of kleiner zijn. Dit heeft mijns inziens hoogstwaarschijnlijk te maken met de Wakagoi Show die op 9 en 10 april van dit jaar zal worden gehouden. Alleen Koi kleiner dan 63 cm mogen worden ingezet op deze show. Dus diegene die een potentiële prijswinnaar aan de haak wil slaan, dit is je kans. Zou één van bovenstaande Koi mogelijk een prijs pakken op de aankomende All Japan Young Koi Show? Of de duurste van de veiling worden? Jullie zullen het na afloop van de veiling kunnen lezen  op KoiQuest.com!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App