Momotaro Showa

Momotaro bouwt een nieuw groot koihuis met ervoor een mogelijkheid tot het organiseren van koi-veilingen. Koihuizen zijn essentieel voor de kweker om vooral het kroost dat in het jaar er aan voorafgaand het levenslicht zag een goede groei te garanderen in het eerste levensjaar. Maar ook de overige Koi die zomers in de mudpound verblijven zullen des winters ergens moeten worden ondergebracht. Tjaard van Baalen, van Koi Kichi World, was er het afgelopen week tijdens zijn koihunt en schoot er enkele foto’s van. Momotaro weet het voor elkaar te boksen om vissen van nog geen twee jaar oud tot 70 centimeter te laten groeien!!!

Naar verluid zal dit nieuwe Koihuis van de zuidelijke kweker  alleen dienen voor de Koi van klanten die op de farm doorgroeien. Dan kun je nagaan. Een gigantisch Koihuis met ongeveer 30 vijvers puur en alleen om er de Koi in te houden die al verkocht zijn. Het geeft maar weer eens aan hoe grootschalig deze kweker eigenlijk is. Hoeveel liter of welke filtering er op de vijvers zal komen is ons nog niet bekend, maar wel weten we dat je als klant niet bang hoeft te zijn dat je azukari in de winter niet goed zal vertoeven.

Een koiveiling wordt doorgaans georganiseerd voor Koi afkomstig van meerdere kwekerijen, maar de Momotaro Koi farm is dusdanig van omvang dat zijn ook een eigen koi-veiling kunnen organiseren met alleen hoogwaardige Koi uit eigen gelederen. Met dank aan Tjaard voor de foto’s. Het hele reisverslag van Tjaard in Japan, lees je hier.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App