Yamakoshi sign

Nu ik weer terug ben in Nederland en ook het Nederlandse klimaat weer mag ervaren, mis ik het toch wel een beetje hoor. Die vele meters sneeuw wel te verstaan. Het is op dit moment koud en winderig in ons nederige landje en het kan ook zomaar elk moment gaan regenen. Dan prefereer ik toch die onbegaanbare wegen in het Yamakoshi-gebied. Zo heb ik de laatste dag voor vertrek naar Oranda de stoute schoenen aangetrekt en de kei-truck (kleine pick-up) van Dainichi gepakt en de sneeuw in Mushigame getrotseerd. Wat een genot om, al dan niet slippende, dit in sneeuw bedekte gebied te verkennen.

Metershoge sneeuw is eigenlijk het enige wat je onderweg ziet
Totdat je bij een uitzichtspunt aankomt…
En daar kwam ik Mitsugu Tanaka (jongste zoon Maruju) tegen, die ik nog ken van zijn verblijf in NL van afgelopen jaar. Hij komt overigens 13 februari weer aan om bij Ornafish stage te lopen.
Ook sneeuwschuivers kom je genoeg tegen

Heimwee naar de sneeuw in Yamakoshi, het moet niet veel gekker worden na enkele dagen de hele dag sneeuw te hebben geruimd en daardoor enorm verkouden te zijn geworden. Ach ja, ik voel me nu al weer een stuk beter.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App