Zoals beloofd zal ik ook mijn mening geven over de resterende Shiro Utsuri en hun potentie op dit moment. Een steeds terugkomend fenomeen is het feit dat kleine tekortkomingen die nu haast aan het oog worden ontrokken door enthousiasme en andere pluspunten, op een later tijdstip, wanneer de Koi ouder en wat groter is, zich hebben ontwikkeld tot grote tekortkomingen. Ik geef toe dat dit enige oefening vergt, maar uiteindelijk zal het je in staat stellen om een meer weloverwogen keuze te maken en potentie op een zo vroeg mogelijk tijdstip te onderkennen. En dat kan best vriendelijk uitpakken voor je portefeuille. Dus waarom vandaag niet beginnen? Wil je het eerst zelf nog even proberen. kijk dan eerst nog even naar de overige artikelen in deze serie vooraleer verder te lezen. Succes!

Shiro Utsuri D

Shiro nr. D heeft iets waar heel veel vissen tekort in komen. Deze Shiro heeft namelijk een veel te korte en gedrongen achterbouw. Daarbij begint de voorbouw ook al meteen achter de kieuwen. Dit zie ik liever iets later zodat er zich een ronding kan vormen. Bij deze Koi is dat haast niet mogelijk. Deze gedrongen achterbouw zal naar mate de vis ouder wordt steeds duidelijker naar voren treden. Ze zal omdat ze tekort is op de achterbouw al snel spits spits toelopen. De huidkwaliteit is wel zeer goed te noemen. Mooi en dik Sumi op een hele witte ondergrond. Ook hier zal de kop weer snel te kort aan gaan doen.

Ook bij Shiro nr E is deze korte achterbouw zichtbaar. Wel minder als bij Shiro D, maar toch duidelijk aanwezig. Omdat nu echter voor mijn gevoel ook de voorbouw te kort is, zal deze Shiro over de gehele lijn gedrongen verder ontwikkelen. Ook staat de rugvin wat te ver naar voren. Bij deze Shiro verwacht ik eigenlijk op de gehele lijn te weinig ontwikkeling en groei. Ook verwacht ik dat het Shiroji zich niet optimaal zal ontwikkelen en komt de vis tekort in glans en huidkwaliteit. Daarnaast zal denk ik ook teveel losse Sumi deeltjes de vis ontsieren.

Shiro Utsuri F

Shiro nr. F is voor mij aangaande de bouw de beste. Mooie lange bouw en niet al een te brede aanzet achter de kieuwen. Ook loopt het hier even terug naar de kieuwen, waardoor een duidelijke vloeiende lijn ontstaat. Zorgen paartje is eigenlijk alleen de hoeveelheid Sumi. Niet de kwaliteit, maar wel de hoeveelheid in de verdere ontwikkeling. Mijn hoop is dus ook dat er zich niet teveel zwart gaat ontwikkelen. Het Shiroji is al duidelijk sterk aanwezig en zal zich alleen maar verder in de positieve richting ontwikkelen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App