Yuki ippai desu ne!

Yuki ippai desu ne! Deze woorden hoor ik nu dagelijks tijdens mijn verblijf hier bij Dainichi tijdens één van de ergste sneeuwval sinds tijden. Dat er dagelijks sneeuw valt is wel duidelijk, maar dat er dagelijks soms meer dan een meter valt is niet meer normaal! “Yuki ippai desu ne” betekent iets als: “Er ligt wel veel sneeuw he?”. Een gemiddelde van rond de 2 meter hoog, maar als ik hier zo af en toe om me heen kijk, zie ik soms hopen van meer dan zeven (!) meter. Zo was gister ook weer een unieke ervaring: De hele dag lang sneeuwruimen… Terwijl ik dit typ, voel ik dat mijn schouders toch wel een beetje gevoelig zijn nu. Maar ach ja, wederom weer iets leuks en interessants om met jullie te delen :).

Sneeuw(ver)schuiven is zelfs met negen (!) man personeel een dagtaak gedurende deze winter

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App