De Koiratgeber weet raad...

Het is nog steeds winter en na een korte periode van dooi, vriest het zelfs weer sinds enkele dagen. “Het mag van mij wel weer warm water gaan regenen”, zo verkondigde mijn schoonvader gisteren nog. De levendigheid van onze Koi hobby lijkt dan ook nog ver weg, maar niets bleek minder waar vandaag. KoiQuestion was namelijk uitgenodigd voor de infodag van Takazumi. Deze dag is bedoeld om hun nieuwste producten te introduceren, maar ook om dealers en andere lieden die vanuit professie dagelijks met Koi bezig zijn, in een setting te plaatsen waarin zij eens met elkaar kunnen levelen, ervaringen uit kunnen wisselen en jawel… kennis kunnen delen.

Tijdens de openingsrede, die gekscherend al de troonrede van Cas wordt genoemd, heet hij een ieder, waaronder ook Rob Heymans, de koidokter uit Landgraaf…eh Landhorst, een hartelijk en eigenlijk ook allemaal een wel heel bijzonder welkom. Het motto dat Cas als thema voor de dag introduceert is ” Sharing Knowledge”. Hij vernoemd daarbij netjes en public dat hij hem gestolen heeft en bedankt me er voor.

‘Ik zit nu in dubio of ik al dan niet aangifte zal doen’


Ik zit nu in dubio of ik al dan niet aangifte zal doen, maar nee, we zijn natuurlijk niets dan dankbaar dat onze visie zo breed omarmd wordt. Kennis deling, daar is het allemaal om te doen. Om zoveel koidealers bijeen te krijgen, zoveel concullegae; wat is dan mooier dan die in een informele setting de gelegenheid te kunnen geven om van elkaar te kunnen leren, zodat niet een ieder zelf het wiel hoeft uit te vinden en bovenal om zo het leven van onze Koi zo waardevol als mogelijk te laten verlopen; kennisdeling.

Paul Souren zorgde voor een enerverende lezing.

Zowel Lars Sebralla, die bekend staat als die Koiratgeber bij onze oosterburen en Paul Souren van Shinji Koi Products gingen ons hiernavolgend voor in een lezing. Deze wil ik zeker met je doornemen, maar voor nu ben ik op en duik ik maar eens gebroken mijn bedstee in. Terugkijkend op de dag kan ik concluderen dat een Sallands buffet een alleraardigst en vooral verrukkelijke ervaring is. Maar buiten het eten om, was het toch de omgang, de vreugde van herkenning en de sfeer van ouwe jongens krentenbrood die de dag tekenden. Eens bijbabbelen met die ene dealer die je al een poosje niet had gezien of die andere waarvan je in gesprek over Koi maar geen genoeg van krijgt.

‘…en dan nog bijna bij ze onder de auto komen ook’

Melancholisch bijpratren met de bestuursleden van de NVN en op je dak krijgen van de hoofdredacteur dat je artikel er nog niet is. Nieuwe mensen ontmoeten die evenveel passie voor dat zwemmende juweel hebben als jijzelf en dan nog bijna bij ze onder de auto komen ook. Nog eens herinneringen ophalen over je ervaringen in Japan, die vervolgens je vuurtje van verlangen weer aanwakkeren als een malle. Nog eventjes terugkomen over dat ene woordje uit de lezing waar je meer over wil weten… Inspirerend! Dat alles heeft er voor gezorgd dat je de koude van het seizoen en het kleine laagje ijs op je vijver vergat en zelfs je hart als liefhebber werd verwarmd.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.