Een woord van dank

Nu de winnaar bekend is, heeft de eigenaar, mr. M vanuit Thailand, tijdens een officieel moment een woord gericht aan de genodigden. Hierbij raakte de liefhebber zichtbaar geëmotioneerd door de prestatie van de Koi en de eer die hem ten dele valt door het winnen van deze prijs. Het is een waardevol moment voor niet alleen mr. M, maar voor iedere koi-hobbyist wereldwijd om temidden van de grootsheid van deze show in Tokyo in Japan, stil te staan bij die ene traan, die ene druppel, die al die andere miljoenen liters water en duizenden druppels van bloed, zweet en tranen de moeite waard maken. Dankbaarheid is wat hem overspoelde. Geloof het maar. Dit podium is er niet zomaar een…

Mr.M. zichtbaar geëmotioneerd op het podium

Je begrijpt dat een dergelijke man druk bezet is tijdens deze dagen. Ik had dan ook niet verwacht dat ik de man even te spreken zou krijgen, maar soms sta ook ik weer verbaasd van hoe bekend wijzelf en ons initiatief KoiQuestion al is in Japan. Wanneer ik mr. M spreek en ook de kweker van de fabuleuze Grand Champion Kohaku, Kentaro Sakai van de Sakai Fish Farm (SFF) in Hiroshima, geven ze zelfs aan bereid te zijn om meer te vertellen in een toekomstig interview.

Buramu-San in gesprek met de winnaar van de GC All Japan

Ik ben blij vereerd dat zij de visie van KoiQuestion ondersteunen en ons hiermee de verantwoordelijkheid toevertrouwen om het woord en de schoonheid van Nishikigoi te verkondigen aan de wereld. Wie had dat durven dromen enkele jaren terug om hier in deze schoenen te staan. Een prijsuitreiking, het interview, maar ook nog veel meer koi, koi en koi, zullen spoedig te zien zijn, hier op KoiQuestion. Stay Tuned!

Impressie van de huldigings-zaal op de All Japan in Tokyo

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.