All Japan 2011 GC

De Grand Champion is bekend. De winnaar van de 42e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show gaat naar de Rinyukai Grand Champion van 2009. Deze Koi, een Kohaku gekweekt door Sakai Fish Farm, heeft de hoogste eer behaald op de belangrijkste koishow ter wereld. Toen ik gisteren een snelle ronde over het showterrein maakte, was dit voor mij duidelijke een van de beste kanshebbers. Qua lichaamsbouw duidelijk niet de beste van mijn eerder genoemde top 5, maar qua huidkwaliteit voor mij persoonlijk dan weer wel. Het verschil tussen de top 3 was echter minimaal,  hoogstwaarschijnlijk is de huidkwaliteit daarbij de doorslaggevende factor geweest.

Meer woorden zijn overbodig lijkt me. Kijk en geniet, zou ik zeggen.

GC all japan combined nishikigoi show 2011 in the spotlight

zicht op het schubbendek vanuit een andere hoek

Om van te smullen...

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website