De Dainichi truck vers op de foto op de ochtend van vertrek

Ik ben nu ongeveer 36 uur in Japan. Helaas heb ik door wat probleempjes met het internet niet eerder een blog kunnen produceren dan vanavond (het is hier nu 23.00; 15.00 Nederlandse tijd). Ik heb in die korte tijd echter al wel het nodige meegemaakt hier. Na aankomst op het vliegveld ben ik gelijk naar Niigata gereisd om op het treinstation in Nagaoka opgehaald te worden door Lonney, een Braziliaans Japanse werknemer van de Dainichi Koi Farm. Hij was wat laat, maar toen ik buiten stond te wachten kon ik heel goed begrijpen waarom: Het sneeuwt namelijk in Niigata!

Op de weg terug van het treinstation naar Dainichi, werd het me helemaal duidelijk. Wat een pak sneeuw ligt er daar in het Niigata-gebied! Langs de wegen zijn er sneeuwheuvels tot wel vier meter hoog, dit is allemaal opgestapeld door speciale sneeuwschuivers die de wegen schoon proberen te houden van sneeuw. Ik zeg expres ‘proberen’, want in iets meer dan 12 uur tijd is er een halve meter sneeuw gevallen. Met mijn videocamera heb ik enkele sfeerbeelden gemaakt:

  Â

Jammergenoeg bestaan de werkzaamheden voor de werknemers bij Dainichi deze winter dus vooral uit sneeuwruimen. Gelukkig zijn er ook Koi te zien:

Niet veel later zou ik gaan meehelpen met het vangen en het verplaatsen van de Koi die mee zouden gaan naar Tokyo, naar de All Japan Show. Hierover kom ik in een later blog uitgebreid over terug.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.