All Japan Combined Nishikigoi Show

Daar zit ik dan eindelijk, op mijn hotelkamer in Tokyo. Na wederom een lange reis en een kort bezoek aan het showterrein van de 42e editie van de All Japan Combined Nishikigoi Show, zit ik nu bekaf een blog te typen. Ik ben vanochtend om zeven uur opgestaan, van half acht tot half elf bezig geweest om de showvissen van Dainichi te vangen en in de transportvaten op de truck te plaatsen en vervolgens een rit van ongeveer vijf uur naar het Ryutsu Center in Tokyo. Rond een uur of vier kwamen we aan om vervolgens de Koi in de showvaten te plaatsen. Daarna heb ik kort een rondje gedaan over het showterrein en de kanshebbers voor de Grand Champion titel op de foto gezet.


In totaal zijn er achttien Go-Sanke wel in de 90  Bu klasse vallen, oftewel groter dan 85 cm zijn. De onderstaande Koi vond ik diegene die de meeste kans maken op de hoogste eer. In de onderschriften de informatie die bij mij bekend zijn van de Koi.

Kohaku, mogelijk van de Muto Koi Farm

Sanke van de Dainichi Koi Farm, 86 cm

Kohaku van Sakai Fish Farm, Rinyukai GC van 2009

Sanke van SFF

Kohaku van Nogami, GC Rinyukai 2010, genaamd Pandora en eigendom van Danny's Koi Café

Morgen (vrijdag) zal de jurering plaatsvinden en rond half vier ’s middags (half acht ’s ochtends Nederlandse tijd) zullen alle prijswinnaars bekend zijn. De winnaar van de Grand Champion-trofee zal dan dus ook bekend zijn, dus houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

  1. Wauw, prachtige foto’s Bram. Persoonlijk vind ik de Sanke van Dainichi wel erg mooi. Deze vis ken ik al langer en is absoluut een droomsanke. Toch zal ze niet de hoogste titel gaan pakken naar mijn verwachting. De verrassing van de show is toch wel de Kohaku van Muto, maar kwa show- en kwaliteitseisen zal het waarschijnlijk de SFF worden, terwijl Pandora weer de meest charmante vis is, alleen jammer van het plekje dat thomas al aanhaalde. Spannend!

    greets,

    Tiebo

  2. Pingback: | KoiQuest

  3. Pingback: On the road… | KoiQuest